Titel

Avonturen van Alexander de Grote. De Alexanderroman.

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789025346768

Uitgever

Athenaeum-Polak & Van Gennep, 2000

Prijs

30,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

1e druk, gebonden met stofomslag en wikkel, enkele kleine roestvlekjes, zgan

Meer info
Men zegt wel dat de 'Alexanderroman', een werk van een anoniem auteur uit de derde eeuw, tot diep in de Renaissance na de bijbel het meest gelezen boek ter wereld was. De verspreiding die de talloze versies en vertalingen van dit werk hebben gehad, van Ierland tot Java en van Ethiopië tot IJsland, is inderdaad indrukwekkend. Zonder overdrijving kan men stellen dat het beeld van Alexander, die in de Middeleeuwen als een soort heidense god werd beschouwd, recht uit de 'Alexanderroman' komt, niet uit de meer 'verantwoorde' geschiedwerken over Alexander. En diezelfde 'Alexanderroman' heeft ook duizend jaar lang een nauwelijks te overschatten invloed uitgeoefend op de fantastische reisliteratuur.
Wat stelt dit intussen vergeten volksboek met die vreemde titel, 'Alexanderroman', voor? Het vertelt het leven en de prestaties van Alexander de Grote. Maar feiten en fictie lopen naadloos in elkaar over. Zo zijn de veroveringstochten van de man die op zijn tweeëndertigste al stierf, grondig door elkaar geschud of simpelweg gefantaseerd. De vele brieven zijn stuk voor stuk verzonnen, ook die aan zijn moeder, waarin Alexander een duikerklok ontwerpt, ten hemel vaart en het einde van de wereld zoekt. De befaamde 'Brief aan Aristoteles', een aanhangsel bij de roman dat vooral over India gaat, is één lang verzinsel.
Patrick De Rynck, vertaler en publicist, vertaalde voor de Baskerville Serie eerder Einhards 'Het leven van Karel de Grote'. Verder schreef hij onder (veel) meer 'De kleine Griekse mythologie' en, samen met A. Welkenhuysen. 'De Oudheid in het Nederlands'.
Afbeeldingen
Rynck, Patrick de (vertaling) - Avonturen van Alexander de Grote. De Alexanderroman.
Rynck, Patrick de (vertaling) - Avonturen van Alexander de Grote. De Alexanderroman.
Hartogboeken Rotterdam

VERZENDKOSTEN NEDERLAND:

PostNL
Briefpakje: E 3,85 (tot 2 kg)
Pakketpost: E 6,95 naar een huisadres of E 6,45 naar een PostNL afhaalpunt

DHL
Pakketpost: E 6,25 naar een huisadres of E 4,75 naar een DHL afhaalpunt

DPD
Pakketpost: E 6,95 naar een huisadres

VERZENDKOSTEN BELGIË:

DPD
Pakketpost (KLEIN PAKKET): E 6,95 naar een huisadres
Pakketpost (GROOT PAKKET): E 8,00 naar een huisadres

__________________________________________________________________________________

Of afhalen in het magazijn (Maria Danneelserf 1, Capelle a/d IJssel) op ma. t/m zat. tussen 15.00 en 16.00 u. Alleen op afspraak!

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Hartogboeken.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Hartogboeken
  • Na uw bestelling ontvangen u en Hartogboeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Hartogboeken vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Hartogboeken kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren