Titel

Zwolle. Literaire Wandelingen in Overijssel.

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Zwolle, Waanders Uitgevers, 2005.

Prijs

5,00

Bijzonderheden

Spiraalband in kartonnen foedraal, oblong 8vo., 144 blz., talrijke kleuren en zw./w. afbeeldingen/ foto's, register, uitklapbare plattegrond, 1e (enige) druk

Meer info
Meijerink-Wijnbeek,Aranka (1952 - ?)

Reeks: Literaire wandelingen in Overijssel

SamenvattingDeze stadswandeling biedt u een kijkje in het verleden en heden van literair Zwolle. Verhalen, gedichten en anekdotes van schrijvers die in Zwolle zijn geboren of opgegroeid of die slechts op doorreis waren. Naast schrijvers komen ook uitgevers en een enkele illustrator aan bod. In het verleden werd de stad soms bejubeld en soms besmuikt. In deze zoektocht komt u vele bekenden tegen zoals Thomas a Kempis en Rhijnvis Feith, maar ook Kloos, Timmermans en de rapgroep OpgeZwolle. Deze wandeling is beslist geen droge opsomming, maar een tocht waarin u naast het bekende ook een aantal verassingen tegenkomt. Aan de hand van een duidelijke beschrijving en een plattegrond maakt u een literaire zwerftocht door de prachtige binnenstad van Zwolle. De tekst is doorregen met originele citaten, fragmenten en gedichten. De schitterende illustraties en foto’s maken deze uitgave compleet.

Wandelroute door Zwolle langs culturele bezienswaardigheden van de stad. Bevat een voorwoord van de Zwolse stadsdichter Paul Gellings en een personenregister. Eerder kwamen in de serie Literaire wandelingen in Overijssel al delen uit over Noordwest-Overijssel, Salland, Almelo en West-Twente, Oldenzaal en Noordoost-Twente, Hengelo en Zuidoost-Twente. De lezer maakt kennis met de natuur en cultuur van stad of streek en met interessante literaire wetenswaardigheden. Deze Zwolse route begint in hartje stad, bij de Grote of St. Michaelskerk en leidt onder andere langs het Karel V Huis, de Sassenpoort, de Thorbeckegracht en de Broerenkerk. Verder wordt men langs de (geboorte)huizen van onder meer Potgieter, Rhijnvis Feith, Henk Romein Meijer, J.A. Der Mouw en Felix Timmermans geleid. De linkerpagina's bevatten de routebeschrijving met de vele wetenswaardigheden, de rechterpagina's illustreren de tekst met kleurenfoto's van huizen, monumenten, schrijversportretten, boekomslagen e.d. Kleurrijk, hanteerbaar boekje in oblongformaat gehuld in cassette, met spiraalband en uitslaand kaartje.

Drs. Gerda Koppelman

Staat: Prima

Bellettrie; Overijssel Zwolle; Wandeltochten; Letterkunde; Reisgidsen wandelroutes; Nederlandse letterkunde
Afbeeldingen
Meijerink-Wijnbeek, Aranka en Geert van der Wal - Zwolle. Literaire Wandelingen in Overijssel.
Meijerink-Wijnbeek, Aranka en Geert van der Wal - Zwolle. Literaire Wandelingen in Overijssel.
Antiq. Jan Poutsma Kampen

Verzending via Postnl, DHL of DPD.
Normale verzendkosten.
Voor boeken die niet door de brievenbus kunnen is DPD of DHL een goed optie: Ophalen bij DHL Servicepoint € 4.95
Afhalen is natuurlijk ook mogelijk

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Antiq. Jan Poutsma.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Antiq. Jan Poutsma
  • Na uw bestelling ontvangen u en Antiq. Jan Poutsma een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Antiq. Jan Poutsma vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Antiq. Jan Poutsma kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren