Titel

Wat de sterren voorspelden. Verhalen uit Azië.

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789026901607

Uitgever

Van Holkema & Warendorf/Novib

Prijs

5,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

1994, paperback, 87 pp. Illustraties: Luiz Henrique Yudo.

Meer info
Vooruitlopend op de vierde Wereldvrouwenconferentie in Peking (Beijing) in 1995 geeft deze bundel met dertien oude en nieuwe verhalen een aanzet tot discussie in klassikaal verband. Het zijn mondelinge overleveringen, die in de Derde Wereld nog steeds de ronde doen. Emancipatie van de vrouw is het sleutelwoord in alle verhalen, afkomstig uit India, Pakistan, Indonesië, Vietnam, Birma, Sri Lanka en de Filippijnen, waarin dochters en/of geliefden van zowel hoge als lage komaf een centrale rol spelen. Ieder verhaal begint met een, helaas, wel heel summiere inleiding, waarin het land van herkomst wordt vermeld evenals een stukje sociaal-geografische informatie. Vreemd genoeg ontbreekt een bijdrage uit China, het gastheerland. Een docentenhandleiding voor onderwijs en vakoverstijgende projecten en in het volwassenenonderwijs is op aanvraag verkrijgbaar bij de uitgever. Dit impliceert dat deze bundel zowel voor jongere als oudere lezers is bestemd. De zwart-witte stift-illustraties hebben een exotisch, enigszins naïef tintje, knap gedaan. Vanaf ca. 14 jaar.
De boekenzolder Sellingen

2024! De Boekenzolder uit Sellingen bestaat dit jaar 20 jaar!! En wie jarig is, trakteert!!
Alle klanten van de boekenzolder krijgen dit jaar 20% korting op hun bestellingen!!

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De boekenzolder.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De boekenzolder
  • Na uw bestelling ontvangen u en De boekenzolder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De boekenzolder vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De boekenzolder kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren