Titel

Roosje

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

De Bezige Bij

Prijs

150,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Paperback in goede staat

Meer info
Over Roosje:

'Het ontroerendste boek dat ik in jaren las.' Koos Postema in het Algemeen Dagblad

'Een schitterend, wonderlijk warm boek.' Martin Ros voor de TROS radio

'Gevoelig en geestig, nuchter en teder.' Marjo van Soest in Opzij
Toon minder
Recensie(s)
Na de dood van zijn moeder Roosje heeft schrijver een groot verlangen te weten hoe zij was als kind, als jong meisje, kortom, voordat zij z'n moeder werd. Zelf was ze zwijgzaam over haar verleden, maar nu het definitief te laat is er naar te vragen begint hij een speurtocht door het verleden, snuffelt in archieven en bezoekt nog in leven zijnde familieleden. Langzaam wordt het beeld duidelijk. Na de vroege, geheimzinnige dood van Roosjes moeder komt ze in een weeshuis terecht. Dat was in 't begin van deze eeuw een treurig lot, vooral als zo'n huis geleid werd door hardvochtige nonnen. De meisjes konden als ze volwassen waren maar één ding: zich verhuren als dienstmeisje. Daaruit maakt zij zich vrij door haar huwelijk. Het staat voor de auteur vast dat ze zich in haar droevige kinderjaren al heeft voorgenomen later zelf een goede moeder te worden. Ze kreeg vier kinderen en wàs een goede moeder. Een verhaal waarin je als buitenstaander een beetje verdwaalt in alle familieverbanden, maar dat uiteindelijk resulteert in een teder beeld van een dappere, lieve vrouw.
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Ab antiquarimaat.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren