Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw
Titel
De nomadische keuken van Rainarai / vegetarisch & vis
Schrijver
Khellout, Laurent
Taal
Nederlands
ISBN
9789059565241
Uitgever
Fontaine Uitgevers B.V.2014
Prijs
€ 7,00(Excl. verzendkosten)
Bijzonderheden
Nieuwstaat gebonden boek , 191 pag
Meer info
Samenvatting
Dit originele kookboek staat boordevol vegetarische en visgerechten uit de nomadische keuken van Algerije. De gerechten, geïnspireerd door Raïnaraï, het restaurant van Laurant Med Khallout, maken dit boek op en top nomadisch: een losse stijl van leven en koken, waarbij vrijheid en avontuur hoog in het vaandel staan.
De gerechten zijn in zeven hoofdstukken verdeeld: natuur, warmte, traditie, avontuur, geloof, muziek en plezier.
Recensie(s)
Tweede boek van het Amsterdamse restaurant en cateringbedrijf Raïnaraï dat gerechten uit de Algerijns-nomadische keuken serveert. In het leven van chef/eigenaar Laurent Khellout speelt het getal zeven een grote rol. Daarom verdeelde hij zijn recepten in zeven hoofdstukken: natuur, warmte, traditie, avontuur, geloof, muziek en plezier - voor hem de beginselen van het leven. Hij is trots op zijn nomadische afkomst en draagt graag de eetcultuur van zijn volk uit. Ieder hoofdstuk opent dan ook met een herinnering of een gedachtegang, daarna de lijst van recepten. Die zijn, op de visgerechten in het hoofdstuk Avontuur na, allemaal vegetarisch, niet moeilijk te maken met ook in Nederland en Vlaanderen goed verkrijgbare ingrediënten. Originele recepten met nieuwe en smakelijke combinaties. Geïllustreerd met sfeervolle illustraties en mooie foto’s van landschappen en mensen, ingrediënten en gerechten. Met receptenregister op ingrediënt. Past uitstekend in de huidige eettrend van minder of geen vlees, wel vis en vooral veel groenten.
Toos Verhoeven-van Raamsdonk
Dit originele kookboek staat boordevol vegetarische en visgerechten uit de nomadische keuken van Algerije. De gerechten, geïnspireerd door Raïnaraï, het restaurant van Laurant Med Khallout, maken dit boek op en top nomadisch: een losse stijl van leven en koken, waarbij vrijheid en avontuur hoog in het vaandel staan.
De gerechten zijn in zeven hoofdstukken verdeeld: natuur, warmte, traditie, avontuur, geloof, muziek en plezier.
Recensie(s)
Tweede boek van het Amsterdamse restaurant en cateringbedrijf Raïnaraï dat gerechten uit de Algerijns-nomadische keuken serveert. In het leven van chef/eigenaar Laurent Khellout speelt het getal zeven een grote rol. Daarom verdeelde hij zijn recepten in zeven hoofdstukken: natuur, warmte, traditie, avontuur, geloof, muziek en plezier - voor hem de beginselen van het leven. Hij is trots op zijn nomadische afkomst en draagt graag de eetcultuur van zijn volk uit. Ieder hoofdstuk opent dan ook met een herinnering of een gedachtegang, daarna de lijst van recepten. Die zijn, op de visgerechten in het hoofdstuk Avontuur na, allemaal vegetarisch, niet moeilijk te maken met ook in Nederland en Vlaanderen goed verkrijgbare ingrediënten. Originele recepten met nieuwe en smakelijke combinaties. Geïllustreerd met sfeervolle illustraties en mooie foto’s van landschappen en mensen, ingrediënten en gerechten. Met receptenregister op ingrediënt. Past uitstekend in de huidige eettrend van minder of geen vlees, wel vis en vooral veel groenten.
Toos Verhoeven-van Raamsdonk
Afbeeldingen
Ankerboek
Uithuizermeeden
DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.