Titel

Twee opgravingen (Ik, Bubanik (1947) - Op weg naar de mythe (1954))

Schrijver
ISBN

9789023433712

Uitgever

De Bezige Bij - Amsterdam

Prijs

8,50

Bijzonderheden

1994, 123 pp hardcover gebonden met stofomslag, ***NIEUWSTAAT***, Staat van het boek: 10.0

Meer info
Harry Mulisch - Twee opgravingen
(Ik, Bubanik (1947) - Op weg naar de mythe (1954))
(De Bezige Bij - Amsterdam)
ISBN 9023433718
uitgave uit 1994
123 pp hardcover gebonden met stofomslag
***NIEUWSTAAT***
Staat van het boek: 10.0

Aan het allereerste begin van Mulisch´ uitzonderlijke schrijverschap staan de novelle ´Ik, Bubanik´ uit 1947 en de lezing ´Op weg naar de mythe´ uit 1954. De novelle kan beschouwd worden als het begin van zijn verhalend werk, tot nu toe culminerend in ´De ontdekking van de hemel´(1992), de lezing als het begin van zijn beschouwend werk, tot nu toe culminerend in ´De compositie van de wereld´(1980). Bijna vijftig jaar later - ter gelegenheid van het vijftigjarige jublileum van De Bezige Bij - verschijnen zij voor het eerst in druk. Zij vormen een bevestiging van Mulisch´ opvatting van het schrijverschap: ´Het oeuvre van een schrijver is, of behoort te zijn, een totaliteit, één groot organisme, waarin elk onderdeel met alle andere verbonden is door ontelbare draden, zenuwen, spieren, strengen, kanalen.´Recensie(s)In 'Twee opgravingen' zijn twee oude teksten van Harry Mulisch gebundeld: 'Ik, Bubanik', een novelle die hij schreef in 1947, en 'Op weg naar de mythe', een opstel van Mulisch uit 1954. In de interessante, autobiografisch getinte verantwoordingen die aan deze beide, nooit eerder gepubliceerde teksten is toegevoegd, vertelt Mulisch over hun ontstaansgeschiedenis en over de bevlogenheid waarmee hij in die tijd werkte aan de novelle, die op aanraden van tijdschriftredacties meermaals ingrijpend werd gewijzigd, om daarna door hemzelf te worden verbrand, waarna het lot wilde dat een vergeten doorslag opdook in 1980. Deze novelle heeft voornamelijk waarde als scherf van het vroege schrijverschap van Mulish. Voor het essay ligt dat anders. Op zijn zesentwintigste ging Mulisch, met zijn bekende, allesomvattende mentale manoeuvres, in op de vraag naar zijn schrijverschap, hetgeen leidde tot dit 'hectische, rijkelijk psychotische ideeëncataract' dat 'Op weg naar de mythe' inderdaad is. Het is tegelijkertijd direct herkenbaar als zijnde van zijn hand en toch veel minder ironisch dan zijn latere werk.
(Biblion recensie, A.M.A. van den Oever.)

Prijs €8,50
Afbeeldingen
Mulisch, Harry - Twee opgravingen (Ik, Bubanik (1947) - Op weg naar de mythe (1954))
Mulisch, Harry - Twee opgravingen (Ik, Bubanik (1947) - Op weg naar de mythe (1954))
Mulisch, Harry - Twee opgravingen (Ik, Bubanik (1947) - Op weg naar de mythe (1954))
Stanley&Livingstone Utrecht

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!

ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Stanley&Livingstone.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Stanley&Livingstone
  • Na uw bestelling ontvangen u en Stanley&Livingstone een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Stanley&Livingstone vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Stanley&Livingstone kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren