Titel

Een geschiedenis van de wereld in 10½ hoofdstuk

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

De Arbeiderspers, Amsterdam. 1991. Eerste druk. Gebonden (harde band). Gekartonneerde band gelijk-af, geplastificeerd. 312 pp. 13½ x 21½ x 3½ cm. 510 gr. Oorspronkelijke titel A history of the world in 10½ chapters, 1998. Vertaald door Else Ho

Prijs

2,20

Bijzonderheden

Ex-bibliotheekexemplaar. Rug ietwat scheef. Net exemplaar. In prima staat.

Meer info
BARNES, JULIAN (1946)
Een geschiedenis van de wereld in 10½ hoofdstuk





De Arbeiderspers, Amsterdam. 1991. Eerste druk. Gebonden (harde band). Gekartonneerde band gelijk-af, geplastificeerd. 312 pp. 13½ x 21½ x 3½ cm. 510 gr. Oorspronkelijke titel A history of the world in 10½ chapters, 1998. Vertaald door Else Hoog. Omslagontwerp Alje Olthof. Omslag Géricault, Het vlot van de Medusa (detail), 1819, Musée du Louvre, Paris. Grote ABC nr. 750. ISBN-10 90 295 0139 1.





Een geschiedenis van de wereld in 10½ hoofdstuk bestaat uit tien afzonderlijke, maar onderling verbonden verhalen en een slotbeschouwing. De mythe van de ark van Noach loopt als een rode draad door het boek heen. Een illegaal aan boord van de ark gekomen houtworm verhaalt wat er precies op die wereldhistorische reis is gebeurd. In een volgend verhaal keert de houtworm terug, thans in een met meesterhand geschetst middeleeuws decor. Barnes confronteert ons in de opeenvolgende verhalen meestal met een gesloten gemeenschap die in een schip op zee voor een fatale dreiging staat. Deze exemplarische mensheid loodst hij op briljante wijze door zowel waar gebeurde als verzonnen historie. Er is een verslag van de schipbreuk van de Medusa, van de dramatische tocht van de St. Louis met een groep Duitse asielzoekers aan boord, van de kaping van een plezierjacht door Arabische terroristen, van een expeditie naar de berg Ararat. Inventief als geen ander weet Barnes dit alles tot een burlesk geheel aan elkaar te smeden. Daarbij grossiert hij met achteloze speelsheid in diepzinigheden. Dit boek leest als één grote, intrigrerende voetnoot bij de wereldgeschiedenis.





Ex-bibliotheekexemplaar. Rug ietwat scheef. Net exemplaar. In prima staat.



BOOKNUMBER: 15944
Afbeeldingen
BARNES, JULIAN (1946) - Een geschiedenis van de wereld in 10½ hoofdstuk
BARNES, JULIAN (1946) - Een geschiedenis van de wereld in 10½ hoofdstuk
Willy Demacker Books Amsterdam

Let op: uit ervaring blijkt dat ons antwoord via Boekwinkeltjes in uw Spam-box terecht kan komen. Lijkt het erop dat u geen antwoord krijgt? Kijk daar dan even !!! Het overgrote deel van onze boeken staat (nog) niet online.
Mail (willydemacker@gmail.com) of bel/app (0633 700 886) wanneer u een titel zoekt.
Niet geschoten is altijd mis.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Willy Demacker Books.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Willy Demacker Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Willy Demacker Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Willy Demacker Books vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Willy Demacker Books kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren