Titel

Plato

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Polak en Van Gennep

Prijs

27,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Paperback in goede staat

Meer info
Plato ontmoette Socrates in Athene aan het eind van de vijfde eeuw voor Christus, toen hij zelf bijna twintig en Socrates even in de zestig was. Sindsdien zijn ze onafscheidelijk. Hoewel ook anderen over hun ervaringen met Socrates hebben geschreven, is de ironische martelaar van de rationele kritiek alleen door Plato's boeken een van de bekendste personen en grootste literaire figuren uit de geschiedenis geworden.In deze bundel zijn de boeken bijeengebracht waaraan Socrates zijn aureool vooral te danken heeft, één over zijn leven en vier over zijn dood. In Feest (Symposium), zijn literair meesterwerk, laat Plato de beroemde en beruchte Atheense generaal en politicus Alkibiades in een dronken bui een uitvoerige bschrijving van Socrates' persoonlijkheid geven en bekennen hoezeer hij altijd door die geharde soldaat, ongrijpbare minnaar en meeslepende spreker werd gebiologeerd.Euthyfron, Socrates' verdediging, Kriton en Faidon hebben alle vier betrekking op Socrates' proces en terechtstelling: Euthyfron is de weergave van een discussie die Socrates kort voor zijn proces met een expert in religieuze zaken voert over zijn godsdienstige opvattingen, een van de punten waarop hij is aangeklaagd. Socrates' verdediging is bevat Socrates' pleidooi voor de jury van vijfhonderd Atheners. In Kriton legt Socrates uit waarom hij de kans niet wil aangrijpen om uit de dodencel te ontsnappen en zich aan de executie te onttrekken. Faidon bevat een lang gesprek over de onsterfelijkheid van de ziel en besluit met de aangrijpende beschrijving van Socrates' dood.
Toon minder
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Ab antiquarimaat.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren