Titel

De Erebegraafplaats te Bloemendaal . ( In het duingebied van tussen Overveen en de Noordzee bevindt zich een begraafplaats die door velen wordt beschouwd als een nationaal monument: de Erebegraafplaats te Bloemendaal. ) -

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789012094856

Uitgever

Sdu Uitgevers .

Prijs

250,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Gebonden in als nieuwe staat met harde kaft leeslint en omslag - 4519 - 1e dr 2005 - 1131 p - 1120 gr - 21x28,2 cm - 6,5 cm dik .

Meer info
- Met de begrafenis van Hannie Schaft, 'het meisje met het rode haar', werd de begraafplaats in november 1945 officieel in gebruik genomen. Zij en de 371 haar omringende mannen kwamen tijdens de Tweede Wereldoorlog om het leven, vrijwel altijd als direct gevolg van hun verzetsactiviteiten. Zo waren zij actief in de illegale pers, verleenden zij hulp aan onder meer joodse landgenoten of waren zij betrokken bij gewapend verzet, inlichtingenwerk of spionage. Zij werden voor een groot deel ter plekke gefusilleerd of bij represailles doodgeschoten. Velen kwamen op andere plaatsen - zoals de Waalsdorpervlakte, de Leusderheide of kampen en tuchthuizen in Duitsland - om het leven. In dit boek staan alle op de Erebegraafplaats te Bloemen daal begraven personen centraal. Naast een beschrijving van hetgeen een ieder van hen tijdens de Tweede Wereldoorlog in het verzet heeft gedaan, wordt ook uitgebreid stilgestaan bij de omstandigheden waaronder zij om het leven kwamen. Aan de ruim tweehonderd mannen die met hen werden gefusilleerd maar na de oorlog niet op de Erebegraafplaats zijn herbegraven, wordt eveneens aandacht besteed. Een speciale plek is ingeruimd voor de (ontstaans)geschiedenis van deze bijzondere en unieke 'begraafplaats van het verzet'.

Hoofdmoot (ruim 850 blz.) van deze zowel qua inhoud als qua vormgeving monumentale studie wordt gevormd door de 81 zogeheten 'Gevalsbeschrijvingen' in chronologische volgorde. Dit zijn uiterst gedetailleerde artikelen betreffende de feiten en omstandigheden die bekend zijn over de zaak waarvoor een persoon of personen die wegens het plegen van verzet om het leven is/zijn gebracht of gekomen door direct of indirect toedoen van de Duitse bezetter en wier stoffelijke resten liggen begraven op de Eerebegraafplaats in de duinen bij de Zeeweg in Overveen, gemeente Bloemendaal. Deze worden gevolgd door biografische notities over de personen in kwestie. Het gaat om in totaal 371 mannen (van een van hen kon de identiteit niet worden vastgesteld) en een vrouw, Hannie Schaft. De gevalsbeschrijvingen worden voorafgegaan door een hoofdstuk waarin de stichting, de geschiedenis en de blijvende betekenis van de begraafplaats omstandig uit de doeken worden gedaan. Het rijk en fraai, in kleur en zwart-wit geillustreerde boek is minutieus gedocumenteerd, en voorzien van een uitgebreid personenregister.
Afbeeldingen
Heere, P. H.  &  A.Th. Vernooij . [ isbn 9789012094856 ] 4519 ( Zeer Zeldzaam . Antiquarisch . ) Dit exemplaar is Cadeauwaardig . ) - De Erebegraafplaats te Bloemendaal . ( In het duingebied van tussen Overveen en de Noordzee bevindt zich een begraafplaats die door velen wordt beschouwd als een nationaal monument: de Erebegraafplaats te Bloemendaal. ) -
DE ESOTERIER Amstelveen

Specialiteit, Esoterische boeken, in vele genres , ook is er een ruime sortering van vele diverse soorten aanwezig in onze voorraad .

IBAN :NL84INGB0001880405 ( INGBNL2A )

L.M.F.Ottens . 1188BG 204 Amstelveen

info@bocurio.nl of www.bocurio.nl esoterierboeken@gmail.com. KvK 34138285 . BTW No. NL 001177745B36 Mobiel 0618330133

Prijzen zijn inclusief BTW, marge regeling v.t.p., deze wordt niet apart vermeld en exclusief porto.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel DE ESOTERIER.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met DE ESOTERIER
  • Na uw bestelling ontvangen u en DE ESOTERIER een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DE ESOTERIER vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • DE ESOTERIER kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Nieuwste boeken vanDE ESOTERIER

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren