Titel

Over het voortreffelijke. Tien lezingen over de Ethica van Aristoteles.

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789031345274

Uitgever

Bohn Stafleu van Loghum, Houten

Prijs

6,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Paperback, ingenaaid, 2005, 178 blz. Met tekeningen.

Meer info
Wanneer 'deugt' mijn leven, wanneer 'deugt' de samenleving? Deze vragen vormen de kern van de brede ethiek en eveneens van de Ethica van Aristoteles. Als logisch gevolg gaat deze kennismaking met de Ethica daarom ook over brede ethiek. Daarin onderscheidt dit boek zich van de meeste inleidingen, die studenten doorgaans vertrouwd maken met de smalle ethiek. Die behandelt simpel gezegd 'de juiste handelwijze in een concrete situatie'.
De Ethica van Aristoteles, geschreven in 340 voor Christus, is een klassieker: niet alleen omdat het zo'n oud boek is, maar bovenal omdat het boek evenwichtig is samengesteld en nog steeds tot de verbeelding spreekt. De Ethica is niet alleen onverminderd boeiend, maar voor studenten in het hoger beroepsonderwijs ook nog steeds relevant. In de beroepsvoorbereiding gaat het immers niet meer alleen om het aanleren van technieken, maar ook om de ontwikkeling van persoonlijke kwaliteiten. Het was Aristoteles om die kwaliteiten te doen. Hij noemde ze 'voortreffelijkheden' of 'deugden'.

Met Over het voortreffelijke geeft Jan Bijlsma studenten een opstapje naar de gedachtewereld van de Ethica. In tien lezingen besteedt hij aandacht aan onder meer 'geluk', 'dapperheid', 'zelfbeheersing', 'genot', 'God' en 'de menselijke ziel'. Van studenten wordt verwacht dat zij de lezingen bestuderen en zich de inhoud eigen maken volgens de klassieke aanpak van meditatio en questio.
Afbeeldingen
Bijlsma, Jan - Over het voortreffelijke. Tien lezingen over de Ethica van Aristoteles.
BoekenWO2 Raalte

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel BoekenWO2.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren