Titel

Ontwikkeling van de geneeskunde

Schrijver
Uitgever

Haarlem [etc.] : Schuyt & Co. [etc.], 1996, 192 p., ill., 30,5 cm., ISBN 9080321621

Prijs

5,95(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Gebonden, met stofomslag. In goede staat

Meer info
Historisch overzicht van de geneeskunde vanaf de Oudheid tot heden. In dit uit het Engels vertaalde boek wordt de medische historie volgens de klassieke indeling behandeld, d.w.z. van de primitieve geneeskunde tot aan onze tijd. De tussenliggende hoofdstukken beschrijven de geneeskunde in de vroege beschavingen van buiten Europa zoals die van China en Egypte, de geneeskunde van de oude Grieken en Romeinen, die van de Middeleeuwen inclusief de Arabische geneeskunde, de School van Salerno en de opkomst van de universiteiten, de Renaissance met de groei van de anatomie als wetenschap, de zeventiende eeuw met de ontdekking van de bloedsomloop door Harvey en de microscoop door Van Leeuwenhoek, de achttiende eeuw met beroemde artsen als Boerhaave en Morgagni en de ontdekking van de mogelijkheid van vaccinatie. Het boek telt veel fraaie illustraties, grotendeels in kleur. Het bevat een register en fotoverantwoording, maar geen literatuurverwijzing. De tekst is gemakkelijk leesbaar. Deze goed verzorgde uitgave is geschikt voor een breed lezerspubliek
Afbeeldingen
Lewis, Paul ; Margotta, Roberto - Ontwikkeling van de geneeskunde
Lewis, Paul ; Margotta, Roberto - Ontwikkeling van de geneeskunde
Lewis, Paul ; Margotta, Roberto - Ontwikkeling van de geneeskunde
De Walvis Krimpen aan de Lek

U kunt ook zoeken op trefwoorden, bijv. "Krimpenerwaard" en de afzonderlijke woonkernen zoals "Krimpen aan de Lek *** Als u geen antwoord ontvangt kijk dan in uw map ongewenste e-mail (spam) *** GÉÉN VERKOOP EN VERZENDING BUITEN NEDERLAND ***Zie ook mijn boekwinkeltje "BLOTTO***

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De Walvis.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De Walvis
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Walvis een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Walvis vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De Walvis kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren