Titel

De Molen aan de Floss

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Bert Bakker Amsterdam

Prijs

12,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Hardcover Als nieuw

Meer info
Tulliver, de dochter van een molenaar in de Engelse Midlands. Maggie is zeer gesteld op haar broer Tom, maar hij is beperkt in zijn begrip en daarom keert zij zich tot Philip Wakem, de zoon van de plaatselijke advocaat. Hun relatie wordt onmogelijk als meneer Tulliver en Wakem tegenover elkaar komen te staan in een rechtsgeschil waaruit Tulliver failliet te voorschijn komt. Na de vroege dood van haar vader vertrekt Maggie naar Sint Ogg, waar haar nichtje Lucy woont. Lucy's verloofde, Stephen, wordt ongelukkig genoeg verliefd op Maggie en compromitteert haar reputatie tijdens een boottochtje op de rivier. Maggie weigert met hem te trouwen en haar leven is zo goed als geruineerd. Slechts een klein groepje mensen, onder wie Philip Wakem, blijft haar sympathie betuigen, tot een vreselijke overstroming alles verandert. DE MOLEN AAN DE FLoss is een van de aangrijpendste verhalen over verlies van familie, tragedie en de onverbiddelijkheid van het lot in de geschiedenis van de roman en is in dit opzicht verwant aan WUTHERING HEIGHTS.
Toon meer
Recensie(s)
George Eliot (pseudoniem van Mary Ann Evans, 1819-1880) geldt als een van de belangrijkste romanschrijvers van haar eeuw, en "Middlemarch", waarvan onlangs een fraaie uitgave verscheen*, wordt algemeen gezien als haar meesterwerk. Dit is een herziene uitgave van de vertaling van een ander beroemd boek van haar hand. Mijnheer Tulliver, welgesteld burgerman in een kleine provinsiestad, gaat failliet. De kinderen Maggie en Tom moeten van school en vooral Maggie lijdt onder het verlies van haar boeken en de mogelijkheden van ontwikkeling. Haar broer Tom verbiedt haar de omgang met een jeugdvriend die haar tot lezen brengt. Zij gaat na de dood van haar vader enkele jaren in een betrekking. Als zij uit logeren gaat bij haar nichtje Lucy, wordt zij verleid door de verloofde van Lucy, maar zij weet nog juist te ontvluchten en komt terug in het dorp aan de Floss, overladen met schande. Daar sterft zij tezamen met Tom bij een overstroming. Een Victoriaans melodrama, waarvan het eerste deel uitmunt door de psychologische benadering van de jeugd van de twee kinderen. De zeer progressieve ideeen op sociaal- en emancipatiegebied zijn soms wat breedsprakig en storend. Het boek geeft echter een goed tijdsbeeld van het leven van alledag. Gebonden; kleine druk.
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Ab antiquarimaat.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren