Titel

Perzië. Dertig eeuwen kunst & cultuur

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789040083761

Uitgever

Waanders Uitgevers | Hermitage Amsterdam, 2007

Prijs

5,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

1e druk, gebonden, vrijwel nieuw

Meer info
Het was de laatste sjah van Perzi ie de internationale gemeen-schap in 1935 vroeg om zijn land voortaan bij zijn eigen naam te noemen: Iran ('Land van de Ari '). De rijke geschiedenis van dit land gaat ver terug.
De Iraanse cultuur heeft een volstrekt uniek karakter. Het gebied kent een krachtige beeldtaal en vormgeving die ondanks politieke een krachtige beeldtaal en vormgeving die ondanks politieke en religieuze ontwikkelingen door de eeuwen heen zijn blijven bestaan.
Vanaf de oudheid tot in de negentiende eeuw zijn Perzische kunstenaars steeds bezig geweest om de hen omringende wereld af te beelden op reli , aardewerk, papier, perkament en doek. De figuratieve kunst is nooit verdwenen, ondanks het feit dat de koran mensen ontmoedigt om mensen ontmoedigt om mens en dier op afbeeldingen tot leven te wekken. Kunstenaars streven in hun kunst wel een goddelijke perfectie na, om op die manier Allah te eren en in zijn geest te werken.
Dit boek toont de fraaie verzameling kunstvoorwerpen van de Hermitage in St. Petersburg. Deze verzameling bestrijkt de gehele Iraanse geschiedenis vanaf de oudheid tot het einde van de Qajar-dynastie (1785-1925).
Afbeeldingen
Adamova, Adel e.a. - Perzië.  Dertig eeuwen kunst & cultuur
Hartogboeken Rotterdam

VERZENDKOSTEN NEDERLAND:

PostNL
Briefpakje: E 3,85 (tot 2 kg)
Pakketpost: E 6,95 naar een huisadres of E 6,45 naar een PostNL afhaalpunt

DHL
Pakketpost: E 6,25 naar een huisadres of E 4,75 naar een DHL afhaalpunt

DPD
Pakketpost: E 6,95 naar een huisadres

VERZENDKOSTEN BELGIË:

DPD
Pakketpost (KLEIN PAKKET): E 6,95 naar een huisadres
Pakketpost (GROOT PAKKET): E 8,00 naar een huisadres

__________________________________________________________________________________

Of afhalen in het magazijn (Maria Danneelserf 1, Capelle a/d IJssel) op ma. t/m zat. tussen 15.00 en 16.00 u. Alleen op afspraak!

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Hartogboeken.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Hartogboeken
  • Na uw bestelling ontvangen u en Hartogboeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Hartogboeken vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Hartogboeken kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren