Titel

Marinus Post alias Evert. Oorlogsherinneringen uit 1944.

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Voorhoeve, Kampen

Prijs

12,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Gebonden, 1999, 256 blz. Met foto's en een index.

Meer info
Begin 1944 typte Atie Visser (1914-2014), typiste op het kantoor van Lever's zeep in Leiden, steeds berichten uit het illegale Parool over en verspreidde ze. Dat leidde ertoe dat ze werd gevraagd voor koerierswerk en al snel werd opgenomen in knokploeg Evert. Die was genoemd naar de schuilnaam van de leider, Marinus Post (1902-1944), met zijn bekendere broer Johannes leidende figuur in een landelijk net van knokploegen die acties ondernamen tegen SS-ers, NSB-ers, distributiekantoren. Als 'Karin' was zij een van de weinige vrouwen die actief en gewapend aan overvallen meedeed, ook nadat Evert in november 1944 in Alkmaar werd gefusilleerd. In haar herinneringen kijkt de toen 85-jarige Atie terug op de ingrijpendste periode in haar leven. Ze heeft veel feiten en data gecheckt bij instanties. Ze vertelt heel boeiend in eenvoudige, heldere taal en legt veel uit, over o.a. knokploegen, de Joden, en is eerlijk over eigen gevoelens.
BoekenWO2 Raalte

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel BoekenWO2.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren