Titel

Het turfschip van Breda

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789090285597

Uitgever

Stichting de Spaansche Brabander 2014 9789090285597

Prijs

14,70

Bijzonderheden

stripverhaal 40pp. + 5pp. biografie van de hoofdrolspelers

Meer info
Het verhaal over de list met het Turfschip van Breda uit 1590 blijft ook nu nog spannend, zeker in deze navertelling. De auteur probeert een brug met het heden te slaan door een raamvertelling in te lassen over een puber die geen zin heeft, en een leergierig nichtje. De inname van Breda was van groot belang voor het moreel van de staatsgezinden tijdens de Tachtigjarige Oorlog, maar was ook uiterst riskant. Bij ontdekking was het leven van de zeventig soldaten verborgen aan boord niets waard, evenmin als dat van de bemanning. Ondanks verschillende tegenslagen wordt het plan toch doorgezet. De soldaten mopperen en steunen, omdat zij het zo koud hebben, maar uiteindelijk weten zij de Italiaanse huurtroepen in Spaanse dienst uit de stad Breda uit te schakelen of te verjagen. Niet tot vreugde van het stadsbestuur overigens, dat represailles vreest. In zeer eenvoudige, realistische stijl getekend, ingekleurd stripverhaal met zeer veel aandacht voor de historische achtergrond. Spannend verhaal zonder enige heldenverering. Veel tekst. Bevat geweldsscènes. Ook geschikt in het voortgezet onderwijs bij het vak geschiedenis. Vanaf ca. 12 jaar.
Afbeeldingen
Wijtsma Roelof - Het turfschip van Breda
hasselman Breda

Levering binnen Nederland ( 3,90 euro verzendkosten )
Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten.
Afhalen is niet mogelijk.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel hasselman.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • hasselman kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren