Titel

Illustere voorgangers

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789028250253

Uitgever

Oorschot;

Prijs

6,50(Excl. verzendkosten)

Beschikbaar

2 exemplaren

Bijzonderheden

hardcover; gebonden; stofomslag; 160 pag; 1e druk; 1994; NIEUW, zeer mooi uitgevoerd boek.

Meer info
Uitverkoopprijs

Zeven jaar lang was Jean Rouaud (1952) kioskhouder in Parijs. Hij verkocht zijn krantjes, maar wilde intussen niets liever dan schrijven. In 1990 veroverde hij als bij toverslag de internationale literaire wereld met zijn debuutroman De velden van eer nadat deze was bekroond met de prestigieuze Prix Goncourt. Dit leidde in Frankrijk tot een recordaantal van 600.000 verkochte exemplaren, terwijl in ruim dertig landen vertalingen verschenen. In interviews merkte Rouaud op dat het boek het eerste deel was van een familie-trilogie waarin alles zou cirkelen rond de geschiedenis van een naar hemzelf gemodelleerde verteller. De trilogie groeide uiteindelijk uit tot een vijfluik, bestaande uit de delen De velden van eer, Illustere voorgangers, De wereld bij benadering, Voor al uw geschenken en ten slotte In de hemel zoals op aarde.

Het is een uitzonderlijke kroniek geworden, opgetekend door een rasverteller die op virtuoze wijze het persoonlijke met het universele weet te verbinden. Zijn recentste boek De beloofde vrouw verscheen in 2010.
Recensie(s)
De Franse auteur Jean Rouaud verraste in 1990 met een opmerkelijk debuut 'De velden van eer' (Prix Goncourt, a.i. 91-36-283-0) waarin hij tegen de achtergrond van de Eerste Wereldoorlog een barok portret schilderde van zijn grootvader. In het tweede en nu vertaalde deel van zijn familiekroniek dist hij dierbare herinneringen op aan zijn vader, een gedreven, pittoreske en vroeggestorven handelsreiziger. In een stijl die in de vrolijke overdrijving iets heeft van de vroege Céline en in de aandoenlijke verering van de vaderfiguur herinnert aan Marcel Pagnol vergroot hij een aantal familieanekdotes die een prachtig tijdsbeeld opleveren en door de stilistishce virtuositeit blijven boeien.
(Biblion recensie, Matthieu Kockelkoren.)
Afbeeldingen
Rouaud, Jean - Illustere voorgangers
Huis van de Letteren Rotterdam

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Huis van de Letteren.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Huis van de Letteren
  • Na uw bestelling ontvangen u en Huis van de Letteren een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Huis van de Letteren vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Huis van de Letteren kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren