Titel

De brieven van De Schoolmeester / Documentair-kritische uitgave

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789021474564

Uitgever

Querido 1987

Prijs

74,95(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2 boekdelen, in bruin linnen gebonden met gave omslagen, 25 cm, 526 en 368 p's

Meer info
Documentair-kritische uitgave van de hand van Marita Mathijsen. De brieven van De Schoolmeester, pseudoniem van Gerrit van de Linde ( 1808-1858 ), dichter en kostschoolhouder in Engeland. van de Linde studeerde te Leiden, maar nam in 1834 de wijk naar Engeland toen hem de grond onder de voeten te heet werd: een verongelijkte verloofde in Rotterdam, een Leidse muziekmeester wiens dochter hij bezwangerd had, een woedende professor met wiens vrouw hij het had aangelegd en een onafzienbare rij schuldeisers. Uiteindelijk wist van de Linde in Londen een
succesvol bestaan als kostschoolhouder op te bouwen. Vanaf 1851 verschenen er gedichten van zijn hand in de almanak 'Holland' van zijn vriend en weldoener van Lennep, die in 1859 ook zijn verzamelde gedichten onder de titel 'Gedichten van de schoolmeester' uitgaf. In 1987 verscheen een facsimile uitgave van de 6e dr uit 1872 onder redactie van Marita Mathijsen, die dus ook de uitgave van deze brieven ( voornamelijk aan van Lennep ) heeft bezorgd. Deel 1 bevat de brieven en documenten, deel 2 bevat toelichtingen. Uitgave Querido met 70 paginagrote illustraties ( o.a. manuscriptpagina's ), annotaties, bibliografie en register.
Lamme Goedzak Nieuw Bergen

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Lamme Goedzak.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Lamme Goedzak
  • Na uw bestelling ontvangen u en Lamme Goedzak een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Lamme Goedzak vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Lamme Goedzak kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren