Titel
DE KIP EN HET EI / DE UITDAGING VOOR VERRASSEND EN CREATIEF KOKEN /MET MEER DAN 120 KIP- EN EIRECEPTEN.
Schrijver
LEE, JANNY van der
ISBN
9789051216295
Uitgever
TIRION UITGEVERS, BAARN.
Prijs
€ 6,00
Bijzonderheden
1996, 113 pp, gebonden hardcover, NIEUWSTAAT / ONGEBRUIKT EXEMPLAAR.
Meer info
Bijzonder leuk receptenboek van de culinaire schrijfster Janny van der Lee ( ook bekend nu als Janny van der Heijden van HEEL HOLLAND BAKT ).
Zij heeft veel publicaties op haar naam staan.
Wat was er eerder, de kip of het ei? is een vraag die de mensheid al eeuwen bezighoudt en waar waarschijnlijk nooit een bevredigend antwoord op zal komen.
Dat antwoord is ook niet te vinden in DE KIP EN HET EI.
Wel wordt in dit boek een antwoord gegeven op veel andere vragen, waaronder: hoe zit het met maïskippen en scharrelkippen; waarom is een soepkip alleen geschikt voor het trekken van bouillon en niet om te braden; wat is het verschil tussen een volière-ei en een scharrelei; waarop is de indeling in klassen van eieren gebaseerd?
De KIP EN HET EI is opgezet in twee delen: Het eerste deel handelt over de kip: historie, productinformatie en receptuur.
Het tweede deel handelt over het ei: de symboliek door de eeuwen heen, recente meningen over cholesterol en eieren en het gebruik van rauwe eieren in de keuken.
Ook hier weer vele recepten die ook bruikbaar zijn voor mensen die vegetarisch eten.
Het niveau van de recepten varieert van redelijk eenvoudig tot gerechten die meer kookervaring vereisen.
Het boek is voorzien van duidelijke en instructieve kleurenfoto's, en een overzichtelijk register maakt het compleet.
Dit alles maakt DE KIP EN HET EI een praktische handleiding voor ieder die van creatief koken houdt, een aanwinst op de (kook)boekenplank.
Zij heeft veel publicaties op haar naam staan.
Wat was er eerder, de kip of het ei? is een vraag die de mensheid al eeuwen bezighoudt en waar waarschijnlijk nooit een bevredigend antwoord op zal komen.
Dat antwoord is ook niet te vinden in DE KIP EN HET EI.
Wel wordt in dit boek een antwoord gegeven op veel andere vragen, waaronder: hoe zit het met maïskippen en scharrelkippen; waarom is een soepkip alleen geschikt voor het trekken van bouillon en niet om te braden; wat is het verschil tussen een volière-ei en een scharrelei; waarop is de indeling in klassen van eieren gebaseerd?
De KIP EN HET EI is opgezet in twee delen: Het eerste deel handelt over de kip: historie, productinformatie en receptuur.
Het tweede deel handelt over het ei: de symboliek door de eeuwen heen, recente meningen over cholesterol en eieren en het gebruik van rauwe eieren in de keuken.
Ook hier weer vele recepten die ook bruikbaar zijn voor mensen die vegetarisch eten.
Het niveau van de recepten varieert van redelijk eenvoudig tot gerechten die meer kookervaring vereisen.
Het boek is voorzien van duidelijke en instructieve kleurenfoto's, en een overzichtelijk register maakt het compleet.
Dit alles maakt DE KIP EN HET EI een praktische handleiding voor ieder die van creatief koken houdt, een aanwinst op de (kook)boekenplank.
- Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
- U handelt deze order direct af met Vocabulaire
- Na uw bestelling ontvangen u en Vocabulaire een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Vocabulaire vermeld.
- De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
- Vocabulaire kan betaling vooraf vragen.
- Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.