Titel

Verre landen

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789052262291

Uitgever

De Geus

Prijs

7,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

1996, 827 pp hardcover gebonden met stofomslag (zo goed als nieuw!) Staat van het boek: 9.0

Meer info
Julien Green - Verre landen
(De Geus)
ISBN 9052262292
uitgave uit 1996
827 pp hardcover gebonden met stofomslag
(zo goed als nieuw!)
Staat van het boek: 9.0

Winnaar Prix Goncourt Opgenomen in de Pléiade-reeks van Gallimard Bijna I miljoen exemplaren verkocht waaronder 6oo.ooo exemplaren in Frankrijk

Is het mogelijk van twee mannen te houden? De liefde speelt een grillig spel met Elizabeth. Ze komt als zestienjarige vanuit Engeland op een welvarende plantage in Géorgia aan. In de bedeesde Elizabeth sluimeren hartstocht en onstuimigheid. Ze voelt zich een gevangene omdat er nooit iets gebeurt. Totdat ze op een feest Jonathan ontmoet. Hij steelt haar hart, maar is onbereikbaar. Als Jonathan met een andere vrouw trouwt, beantwoordt Elizabeth de liefde die Ned voor haar voelt Jonathan kan ze niet vergeten. Tegen het decor van de Amerikaanse burgeroorlog ontwikkelt Elizabeth zich tot een vrouw met een eigen karakter die worstelt met het dilemma Waarvoor de liefde haar stelt.Recensie(s)Het op het eerste gezicht simpele verhaal - een Engels meisje gaat na de dood en het bankroet van haar vader met haar moeder naar de Verenigde Staten naar gefortuneerde verwanten en wordt daar verliefd op twee mannen; de eerste kan ze niet krijgen, de tweede is zo jaloers als hij haar relatie met de eerste ontdekt dat hij hem tot een duel daagt en zij elkaar doodschieten - kent door de superbe karakter- en sfeertekening en psychologische dimensies zo'n diepgang en spanning dat de lezer het boek niet weglegt. Het is overigens mogelijk dit verhaal op verschillende niveaus te lezen: op dat van het romannetje, dat dan wel 'verkeerd' afloopt, en op dat van een volwassen Franse psychologische roman met dat extra dat Green ook een andere tijd (de jaren voor de Burgeroorlog in het Zuiden van de VS) en andere culturen (de Engelse, de Amerikaanse en de Afro-Amerikaanse) in zijn verhaal verwerkt.

Prijs €7,50
Afbeeldingen
Green, Julien - Verre landen
Green, Julien - Verre landen
Green, Julien - Verre landen
Stanley&Livingstone Utrecht

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!

ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Stanley&Livingstone.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Stanley&Livingstone
  • Na uw bestelling ontvangen u en Stanley&Livingstone een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Stanley&Livingstone vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Stanley&Livingstone kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren