Titel

De Vier Jaargetijden

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Bakkerij "De Ruijter" der Fa: Verkade & Comp.

Prijs

250,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Uniek exemplaar van de in één band ingebonden albums Lente, Zomer, Herfst en Winter

Meer info
Hardcover, donkergroen leer met goudopdruk, 25.5 x 31 cm. Tiitel en auteur staan zowel op voorplat als rug. De rug is mooi gedecoreerd en vermeldt onderaan de naam L.B.Quist. Groen gedecoreerde schutbladen; de kneep tussen voorplat en schutblad is versterkt met een strook donkergroen linnen. Idem bij het achterplat. Op het voorste schutblad staat een handtekening van de eerste eigenaar: L.B. Quist.
Inhoud: de vier Jaargetijdenalbums van Jac. P. Thijsse, zonder de platten, maar verder compleet met de titelpagina's en registers. Het betreft de volgende edities: Lente, derde druk, 1908, 56 blz., voorwoord en register, compleet met de 144 plaatjes; Zomer, tweede druk, 1908, 60 blz., voorwoord en register, compleet met de 144 plaatjes; Herfst, 1e druk, 1908, 62 blz./ voorwoord en register, compleet met de 144 plaatjes; Winter, 1e druk, 1909, 54 blz., voorwoord en register, compleet met de 144 plaatjes.
Aansluitend aan het register van het album Winter volgt een "Alphabetische Opgave van de onderwerpen behandeld in Verkade's Jaargetijden-Albums". Het betreft een speciaal samengesteld en gedrukt register van 7 pagina's waarbij middels hoofdletters tussen haakjes (L, Z, H, W) achter elk onderwerp verwezen wordt naar het betreffende album met daarachter de aanduiding van resp. tekstpagina en de pagina met plaatje.
Dit verzamelalbum lijkt speciaal te zijn ingebonden voor een bijzondere gelegenheid, een jubileum of afscheid van L.B.Quist. Het boven beschreven verzamelregister achterin is op precies dezelfde wijze gedrukt als de registers achterin de verschillende delen en komt dus ook bij Verkade vandaan. Wellicht was L.B. Quist verbonden aan de Fa. Verkade?
Staat uitwendig: de rug vertoont een klein (1 cm) "plooitje", lijkt een gerepareerd scheurtje, overigens prima. Staat inwendig: de gebruikelijke bruinverkleuringen op sommige tekstbladzijden t.g.v. contact met de plaatjes, op enkele plaatsen is de kneep versterkt met papieren tape, in het album Winter ligt één katern lossig. Overigens in gebruikte maar goede en frisse staat.
Afbeeldingen
Thijsse, Jac. P. - De Vier Jaargetijden
Thijsse, Jac. P. - De Vier Jaargetijden
Thijsse, Jac. P. - De Vier Jaargetijden
Thijsse, Jac. P. - De Vier Jaargetijden
Thijsse, Jac. P. - De Vier Jaargetijden
bookshopboys Den Haag

In de zomer vanaf midden mei sta ik op zondagen op het Lange Voorhout 2e kraam rechts vanaf Hotel Des Indes in Den Haag met de betere kunstboeken en top grafisch werk van bijv. Kees van Dongen en Escher. Ook heb ik dan wat kwalitatief goede schilderijen bij me.
Graag tot ziens!

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel bookshopboys.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met bookshopboys
  • Na uw bestelling ontvangen u en bookshopboys een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van bookshopboys vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • bookshopboys kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren