Titel

Boerenkrijg in de Kempen en in de overige gewesten

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Vlaamse Vereniging voor Familiekunde

Prijs

25,00(Excl. verzendkosten)

Verzendkosten

Beschikbaar

2 exemplaren

Bijzonderheden

Luxe facsimile uitgave in 2 delen.Oorspronkelijk 1899 – 1900. Eldzaam.

Meer info
Boerenkrijg in de Kempen en in de overige gewesten
Eenige aanteekeningen over de besloten tijd en den Boerenkrijg in de kempen en in de overige gewesten;

Luxe facsimile uitgave in 2 delen.
Oorspronkelijk 1899 – 1900
Deze boeken zijn NIEUW.
Deel 1 334 bladzijden
Deel 2: 713 bladzijden
Formaat H 21,5 cm x br 15 cm x dikte deel 1 2,7 cm – deel 2 5 cm.
Gebonden met harde kaft, bekleed met rood kunstleer en goudopdruk.
Auteur: Gebruers, pastoor van 't gasthuis te Turnhout.
1e boekdeel uit, hetwelk dan ook met den vermelden titel in den handel kwam. Het zijn kostelijke nota's, veelal weinig of niet gekend vóór dien dag, doch die sommige critici naar volle weerde niet schatten, omdat zij verzuimden in acht te nemen hoe het boek, bijna buiten 's schrijvers weet en zeker buiten zijne eerste bedoeling, tot stand kwam. De Heer Gebruers liet zich evenwel uit het spoor niet slaan, en wat hij in den beginne niet van zin was, zoude hij gaandeweg aansteken: hij zou zich bij de Kempen niet meer beperken, maar den heldenkrijg onzer Boeren over gansch België stapswijze volgen.
Dit tweede deel behelst inderdaad al veel meer dan zijn titel opgeeft. Niet alleen is er spraak in over de gebeurtenissen, welke de schrijver te weet komt in de Kempen, namelijk over de gevechten te Gheel en te Herenthals, te Turnhout, te Arendonk, te Grobbendonk en te Herenthout, kortom door heel noordelijk Antwerpen; doch hij volgt de Boerenkrijgers op, rondom, en in Mechelen, Lier, Duffel, Boom en Klein-Brabant; ja hij kan amper met de provincie Antwerpen gedaan maken... zoodat wij zeker nog een 3e boekdeel te gemoet zien, hetwelk ons over de gebeurtenissen in Vlaanderen, in Brabant, in Limburg en Luxemburg zal inlichten. Moge de eerw. schrijver in zijne loffelijke onderneming slagen! moedige de waardeering van zijn verdienstelijk werk van wege zijne landgenooten hem aan in zijn heerlijk streven naar eer- en rechtsherstelling voor onze zoolang verongelijkte voorvaderen!
Buiten het breedvoerig en beredeneerd verhaal dier feiten, levert de Heer Gebruers ons hier alreede ‘eene staatkundige schets van geheel het oproer in 1798’, en ten slotte drukt hij eene reeks bijlagen over van het grootste belang, die meest alle voor de eerste maal in 't licht nu komen.
Geen enkel boek over deze periode geeft per dorp en per stad zoveel namen prijs van de verzetshelden. Het is dan ook dé bron bij uitstek om een totaalbeeld te krijgen wie in ’t verzet was. Genealogisch vinden velen er hun voorouders in terug.
Voor de ongelooflijk lage prijs van 35,00 euro voor de tweedelige luxe uitgave en 35 euro voor de driedelige paperback uitgave . Exclusief verzendingskosten. Afhalen mogelijk.
Afbeeldingen
Gebruers - Boerenkrijg in de Kempen en in de overige gewesten
Gebruers - Boerenkrijg in de Kempen en in de overige gewesten
Gebruers - Boerenkrijg in de Kempen en in de overige gewesten
Gebruers - Boerenkrijg in de Kempen en in de overige gewesten
BOEKENVLOED Putte

Gespecialiseerd in boeken over de geschiedenis in het algemeen en de Nederlanden in het bijzonder. Bijna uitsluitend non-fiction.
Eveneens gespecialiseerd in Genealogie (familiekunde) en heemkunde.
Grote verzameling lokale schrijvers zoals Ernest Claes en Felix Timmermans.
Hou éénieder die bestelt correct op de hoogte bij iedere stand van de transactie en sta bekend voor een degelijke verpakking en snelle behandeling. Woon in omgeving van Mechelen.
Bij een andere webwinkel kreeg ik de hoogst mogelijk score en zo wil ik verder doen op deze webwinkel.
5 30
4 0
3 0
2 0
1 0
Ervaringen van anderen (30) : Geen enkele was negatief.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel BOEKENVLOED.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met BOEKENVLOED
  • Na uw bestelling ontvangen u en BOEKENVLOED een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BOEKENVLOED vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • BOEKENVLOED kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren