Titel

Brief aan Jakobus - Geloven met-ter-daad - Telos boek nr 184

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789060645680

Uitgever

Buijten en Schipperheijn

Prijs

2,95(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

92pp, 1985, paperback, in goede staat

Meer info
De schrijver van dit boekje is emeritus-predikant van de Nederlands Geref. Kerken. Er is al veel over de brief van Jakobus te doen geweest. Luther zag er niet zoveel in omdat hij van mening was dat het "geloof maar ook de werken" van Jakobus afbreuk scheen te doen aan het "geloof zonder de werken" van Paulus. Tegenwoordig wordt Jakobus graag geannexeerd door hen die de nadruk willen leggen op het in bescherming nemen van de armen tegen de rijken en de bestrijding van discriminatie. Ds. Plooy wijst er in zijn verklaring herhaaldelijk op dat uit deze brief - waarschijnlijk de oudste van het N.T. - blijkt dat er toen nog nauw kontakt bestond tussen de synagoge en de jonge christelijke kerk. Dit aspect opent perspectieven voor de verklaring van deze brief.
Afbeeldingen
Plooy, C.P. - Brief aan Jakobus - Geloven met-ter-daad - Telos boek nr 184
Plooy, C.P. - Brief aan Jakobus - Geloven met-ter-daad - Telos boek nr 184
Axel Axel

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Axel.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Axel
  • Na uw bestelling ontvangen u en Axel een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Axel vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Axel kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren