Titel

Forms of the Spirit - Las Formas Del Espiritu Lita Cabellut

Schrijver
Taal

Meertalig

ISBN

9788478951734

Uitgever

Ollero Y Ramos 2002

Prijs

95,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Gebonden met omslag. Naam in pen op schutblad. Voorwoord M. Cortez. Fotografie: Ad Hupkes.

Meer info
Lita Cabellut (Sariñena, Aragón 1961) is een Spaanse kunstenares, die woont en werkt in Den Haag. Haar werk wordt gekenmerkt door grootschalige doeken waarop traditionele frescotechnieken en moderne toepassingen van olieverf, inkt en andere materialen worden gecombineerd. Het met de hand aangebrachte craquelé geeft een huid aan haar portretten van zwervers, prostituees, religieuze mensen, historische figuren, fictieve karakters en invloedrijke mensen
Cabellut, verhuisde als kind met haar familie naar Barcelona, waar haar moeder een bordeel had. Ze was aan de zorg van haar grootmoeder overgelaten maar bracht het grootste deel van haar dagen op straat door . Op haar twaalfde werd Lita geadopteerd door een Catalaanse familie. Tijdens deze periode ontdekte ze het Prado en werd ze geïnspireerd door de schilderijen van Goya, Velázquez, Ribera en Rembrandt.
Cabellut had haar eerste tentoonstelling op 17-jarige leeftijd in het stadhuis van El Masnou en verhuisde op haar negentiende naar Nederland, waar ze tussen 1982 en 1984 studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Gedurende deze tijd werd ze beïnvloed door de Hollandse meesters en ontwikkelde ze de artistieke technieken die haar kunst een kenmerkend en onderscheidend karakter hebben gegeven.
Cabelluts werk wordt gekenmerkt door haar grote doeken, een eigentijdse variatie op de klassieke frescotechniek en een herkenbaar persoonlijk palet. Naar eigen zeggen probeert ze haar personages een 'huid' te geven. Naast haar monumentale portretten maakt Cabellut ook videokunst, visuele poëzie, scenografie, tekeningen, installaties en sculpturen.
We kennen haar ook van 'Project Rembrandt' waar zij een vast jurylid was.
Ezelsoor Breda Breda

Wij hebben in 2020 besloten, om na 38 jaar, met onze fysieke winkel in de Veemarktstraat te stoppen en het wat rustiger aan te gaan doen. Wij hebben 1 maart 2021 onze deuren gesloten. Wij houden ons nu nog alleen bezig met de onlineverkoop van het aparte, leuke, en interessante tweedehandse en antiquarische boek.
Wij verzenden onze boeken in Nederland via PostNL (pakketpost €7.95/brievenbuspakket €4.95)

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Ezelsoor Breda.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ezelsoor Breda
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ezelsoor Breda een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ezelsoor Breda vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ezelsoor Breda kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren