Titel

AMOR ROMA – liefde en erotiek in Rome

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

DAVIDSFONDS

Prijs

15,00(Excl. verzendkosten)

Verzendkosten

Meer info
AMOR ROMA liefde en erotiek in Rome - Davidsfond
AMOR ROMA – liefde en erotiek in Rome
Auteur: E. Eyben
Co-auteur: Christian Laes
Met talrijke tw/w illustraties illustraties
Afmetingen: 240x241x162 mm
Gewicht: 775,00 gram
Druk 1
ISBN 90-5826-203-0
Aantal bladzijden: 279 mét bibliografie
De rijke variatie aan tekstfragmenten, waarvan vele nog nooit eerder in vertaling werden gepubliceerd, laat de lezer kijken - of is het gluren? - naar de intieme liefdeswereld van de Romeinen. De liefde was een favoriet onderwerp van pottenbakkers, beeldhouwers, mozaïekleggers, edelsmeden... De vele illustraties tonen expliciet wat in de teksten soms impliciet wordt verwoord.
Dit boek combineert een overzichtelijke discussie van drie thema's uit het Romeinse gezinsleven met een bloemlezing van relevante antieke teksten in vertaling. Het is bovendien rijk geillustreerd met (zwartwit)foto's van antieke voorwerpen en monumenten. Het eerste deel behandelt de verhouding tussen Romeinse ouders en kinderen en het zogenaamde 'onverschilligheidsdebat' dat hierover ontstaan is. Het tweede deel gaat over seks en 'gender', met paragrafen over mannelijkheid en vrouwelijkheid en de opvoeding en omgangsvormen die daar bij horen. In het derde deel komen de Romeinse huwelijksgebruiken en de relatie tussen man en vrouw aan de orde. De drie auteurs zijn kenners bij uitstek van deze onderwerpen en dit heeft geresulteerd in een helder, prettig leesbare tekst en een goede keuze van teksten en illustraties.
Euro 15,00
Afbeeldingen
E. Eyben - AMOR ROMA – liefde en erotiek in Rome
E. Eyben - AMOR ROMA – liefde en erotiek in Rome
BOEKENVLOED Putte

Gespecialiseerd in boeken over de geschiedenis in het algemeen en de Nederlanden in het bijzonder. Bijna uitsluitend non-fiction.
Eveneens gespecialiseerd in Genealogie (familiekunde) en heemkunde.
Grote verzameling lokale schrijvers zoals Ernest Claes en Felix Timmermans.
Hou éénieder die bestelt correct op de hoogte bij iedere stand van de transactie en sta bekend voor een degelijke verpakking en snelle behandeling. Woon in omgeving van Mechelen.
Bij een andere webwinkel kreeg ik de hoogst mogelijk score en zo wil ik verder doen op deze webwinkel.
5 30
4 0
3 0
2 0
1 0
Ervaringen van anderen (30) : Geen enkele was negatief.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel BOEKENVLOED.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met BOEKENVLOED
  • Na uw bestelling ontvangen u en BOEKENVLOED een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BOEKENVLOED vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • BOEKENVLOED kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren