Titel

Boek van Levenskunst

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Ten Have Lannoo

Prijs

32,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Hardcover Als nieuw

Meer info
Of we werkelijk gelukkig worden hangt van onszelf af Is leven dus een kunst en kun je die leren? Anselm Grün antwoordt volmondig ja op die vraag. Hij put zijn levenslessen uit de oude spirituele traditie waarin hij als kloosterling staat. Grün heeft ontdekt dat druk en dwang niets opleveren. Wie zichzelf en het leven overvraagt, staat zichzelf in de weg. Maar wie goed met zichzelf omgaat, is al op de goede weg. Waar komt het dan op aan? Werk aan je zwakheden, maar raak er niet door geobsedeerd. Laat ze los; heb geduld met jezelf en anderen. Alleen wie barmhartig voor zichzelf is, kan goed zijn - voor zichzelf en anderen. Levenskunst is ook: doen wat lichaam en ziel goeddoet. Wees wie je bent - maar cirkel niet steeds om je. eigen ego. Beeld je niets in en neem jezelf niet zo bloedserieus. Weer anders gezegd: het is de kunst je diep, met het leven in te laten, en je iedere dag te laten verassen


Toon minder


Recensie(s)




Korte meditaties. De teksten zijn gegroepeerd in acht afdelingen. Iedere gedachte van een halve tot anderhalve bladzijde is afzonderlijk te lezen. De raadgevingen zijn vrucht van religieuze beleving, psychologisch inzicht, van studie, ervaring en omgang met mensen. Dikwijls dient een spreekwoord of een citaat tot uitgangspunt van de beschouwing. Anselm Grun (*1945) is benedictijnermonnik van een grote abdij in Duitsland. Als econoom geeft hij leiding aan een complex van instellingen. Daarnaast is hij een gezaghebbend auteur en begeleider die de spirituele noden van mensen in deze tijd, met name ook van jongeren, goed aanvoelt, helder verwoordt en daarbij dikwijls de aanzet tot een oplossing weet aan te reiken. In dit boek herkent men de grondgedachten die in zijn talrijke publicaties steeds terugkomen: het belang van de aandacht voor eigen dromen, grenzen, en verwondingen, en de raad deze met liefdevol begrip te accepteren, eigen verantwoordelijkheid op te nemen en de werkelijkheid moedig en geduldig tegemoet te treden. Herkenbaar en bruikbaar voor een breed publiek.
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Ab antiquarimaat.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren