Titel

Religie Als Levende Ervaring

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

van Gor cum Assen Maastricht

Prijs

17,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Paperback in goede staat

Meer info
Religie als levende ervaring is een boek dat tot stand is gekomen door de samenwerking van veertien auteurs die zich binnen de veelvormigheid der godsdiensten en visies op de werkelijkheid verbonden weten met het centrale thema van het boek. De verschillende bijdragen verschaffen niet alleen een beknopte inleiding in bepaalde godsdiensten, religieuze stelsels of leringen omtrent het wezen van de mens, het goddelijke en het universum, maar stellen vooral de religieuze ervaring centraal. Hierdoor wordt een unieke diménsie aan het historische aspect toegevoegd, overstijgt dit en verwijst de mens naar de zoektocht in zichzelf die samenvalt met ware religie.


Recensie(s)




Bij religie denken we meestal aan grote en abstrakte systemen, bekend onder namen als "het hindoeisme" of "het christendom". Religie is echter meer: het is een levende ervaring voor mensen, overal en altijd, op vele manieren en in vele vormen. Deze levende en aktuele veelkleurigheid wil dit boek ons doen meebeleven. In 14 hoofdstukken, geschreven door kenners en gelovigen, worden vele vormen besproken: gnostiek, alchemie, Jezus-beelden, taoisme, hindoeisme, etc. De meeste auteurs staan garant voor goede informatie of voor een boeiende persoonlijke visie. De grondstelling van de samensteller is "universalistisch", d.w.z. dat het in alle religies om een centraal gegeven zou zijn, en dat is de mystiek. Deze stelling wordt niet door alle auteurs gedeeld. Een goed boek. Van groot belang voor ieder die serieus het verschijnsel religie bestudeert.
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Ab antiquarimaat.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren