Titel

Dans van de luipaard van Lieve Joris.

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Meulenhof

Prijs

15,00(Excl. verzendkosten)

Verzendkosten

Meer info
Dans van de luipaard van Lieve Joris. - Meulenhof
In Dans van de luipaard doet Joris verslag van haar reis door Congo. Mobutu is net gevlucht, de kindsoldaten van de latere president zijn in de hoofdstad, de verwachtingen zijn hooggespannen. Maar het land dat Joris binnen reist is leeggeroofd, de mensen voelen zich aan zichzelf overgeleverd, tribalisme en verdeeldheid tieren welig. Dans van de luipaard is een schrijnend portret van een uiteenvallende natie, maar tevens een hommage aan een volk dat de kunst van het overleven als geen ander volk in Afrika verstaat.
Meulenhoff, 2001
Afmetingen 230x150 mm
Winkelprijs 19,50
Gewicht 720,00 gram
Inclusief Inclusief kaart
Druk 2
ISBN10 9029070277
446 bladzijden

Lieve Joris (Neerpelt, 1953) groeide op in België en woont sinds 1975 in Nederland. Zij is samen met Carolijn Visser een van de bekendste, hedendaagse reisverhalenschrijfsters van het Nederlandse taalgebied. Waar Carolijn Visser een voorkeur heeft voor Azië en Zuid-Amerika heeft Lieve Joris voornamelijk interesse voor de Arabische wereld en Afrika.
Haar nieuwste boek Dans van de luipaard (2001) is een vervolg op het eerder verschenen Terug naar Kongo (1987). Het land Congo (het voormalige Zaïre, en daarvoor weer Kongo) heeft een aantrekkingskracht op Lieve Joris en dat staat niet geheel los van het feit dat het een voormalige Belgische kolonie is. Ze zegt (in HP De Tijd, 2-11-01) over de eerste keer dat ze naar Congo reisde: "Het was alsof ik via een enorme omweg, via een land verder dan ik ooit geweest was, terug in België kwam. Alsof ik door een luik terug in mijn eigen jeugd tuimelde. (…) in Congo vind je plekken waar de Belgische cultuur onder een stolp bewaard wordt".
Dans van de luipaard biedt een goed beeld van de situatie in het huidige Congo. Het is een uiteenvallende natie. Joris beschrijft de chaos die volgde op de vlucht van dictator Mobutu. De kindsoldaten hebben de macht overgenomen, er breekt opnieuw oorlog uit en Lieve Joris maakt het allemaal mee. Ze verzamelt tijdens haar vierjarige verblijf (tussen 1997 en 2001) verhalen en beleeft avonturen die ze heeft samengebracht in dit vuistdikke boek.
Van de omvang van het boek heb je als lezer geen last, want de verteltrant van de schrijfster is meeslepend en getuigt van betrokkenheid. Joris toont een oprechte interesse in de personen die ze tegenkomt en met wie ze optrekt. Sommige van de avonturen die ze beleeft, zijn bloedstollend. Het land is altijd al een moeilijk doordringbaar land, maar Joris bereist dit gebied bovendien op een hachelijk moment in zijn geschiedenis. Lieve Joris formuleert de aantrekkingskracht die deze manier van leven en reizen op haar heeft als volgt: "Rondtrekken in een vreemd land, ik heb er een goed gestel voor, ik vind het leuk. Alles tintelt en leeft. De hele machine werkt als ik op reis ben. Zoals er omgekeerd dingen afsterven als ik thuiszit. Je instinct voor gevaar, je vermogen tot improviseren, doorzettingsvermogen - daar wordt hier geen beroep op gedaan".
15 euro
Afbeeldingen
 - Dans van de luipaard van Lieve Joris.
BOEKENVLOED Putte

Gespecialiseerd in boeken over de geschiedenis in het algemeen en de Nederlanden in het bijzonder. Bijna uitsluitend non-fiction.
Eveneens gespecialiseerd in Genealogie (familiekunde) en heemkunde.
Grote verzameling lokale schrijvers zoals Ernest Claes en Felix Timmermans.
Hou éénieder die bestelt correct op de hoogte bij iedere stand van de transactie en sta bekend voor een degelijke verpakking en snelle behandeling. Woon in omgeving van Mechelen.
Bij een andere webwinkel kreeg ik de hoogst mogelijk score en zo wil ik verder doen op deze webwinkel.
5 30
4 0
3 0
2 0
1 0
Ervaringen van anderen (30) : Geen enkele was negatief.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel BOEKENVLOED.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met BOEKENVLOED
  • Na uw bestelling ontvangen u en BOEKENVLOED een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BOEKENVLOED vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • BOEKENVLOED kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren