Titel

Terloops ,voettochten 1957-1973

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789028241022

Uitgever

Oorschot, 2004

Prijs

5,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Nette paperback , 274 pag.

Meer info
Samenvatting


In vijftig jaar maakte J.J. Voskuil ruim vijftig voettochten, samen met zijn vrouw. Van het merendeel bestaan dagboekaantekeningen, die Voskuil heeft uitgewerkt tot drie delen Voettochten.
Dit eerste deel bevat de verslagen van tien tochten door Frankrijk in de jaren 1957-1973. Het zijn vluchtige notities, geschreven tijdens een pauze of 's avonds aan een cafétafel. Ze hebben geen andere pretentie dan de belangrijkste indrukken vast te leggen - ze tekenen het landschap, het weer, de tegenslagen en de strubbelingen als het te warm is of de tocht te zwaar, de ontvangst in de hotels en de schaarse mensen die daar verblijven.

In de jaren vijftig en zestig is Frankrijk nog overdekt met een net van kleine dorpshotels, vaak met een eigen moestuin en een eigen keuken, die buiten het seizoen slechts sporadisch gasten hebben, zelden toeristen, nooit buitenlanders. Dat geeft de wandelaar een gevoel van ruimte en de illusie voor de rest van de wereld onbereikbaar te zijn.

Iedereen die dat gevoel kent, maar ook iedereen die houdt van de wijze waarop Voskuil in een paar zinnen een situatie weet te schetsen, zal genieten van deze reisdagboeken.


Toon minder


Recensie(s)




Voskuil, auteur van onder meer 'Bij nader inzien' en van de zevendelige roman 'Het Bureau', maakte in vijftig jaar tijd samen met zijn vrouw zo'n vijftig voettochten door Frankrijk. Van de meeste van deze tochten bestaan dagboekaantekeningen. Voskuil werkte deze uit tot de driedelige serie 'Voettochten', waarvan dit het eerste deel is. De volgende delen 'Buiten Schot' en 'Gaandeweg' zullen in 2005 en 2006 verschijnen. In dit eerste deel de verslagen van tien tochten gemaakt in de periode 1957-1973. Gebieden waar Voskuil en zijn vrouw toen rondtrokken zijn onder meer de Dordogne, Lot, Puy de Dome, Cantal en Lozere. Van elke tocht is een kaartje opgenomen. Tijdens de tochten legde Voskuil de belangrijkste indrukken van de dag vast in vluchtige notities. Het landschap, het weer, de dorpjes, de mensen die ze ontmoeten en de hotels zijn de onderwerpen. Soms zijn de aantekeningen van een dag zeer summier, zoals 'dinsdag 9 oktober Van Bort naar Parijs'. Het boek geeft een aardig beeld van Frankrijk zoals het eens was: dorpjes waar nauwelijks toeristen kwamen. Voor de vele liefhebbers van het werk van Voskuil. Paperback; kleine druk.

(Biblion recensie, Redactie)
Afbeeldingen
J.J. Voskuil - Terloops  ,voettochten 1957-1973
Ankerboek Uithuizermeeden

DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Ankerboek.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ankerboek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ankerboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ankerboek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ankerboek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren