Titel

Zacht veranderen. De harde gevolgen van de zachte factor. Tips om zelf uit te proberen

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789055946716

Uitgever

Scriptum 2009

Prijs

7,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Zeer net gebonden boek, 279 pp, alleen naam op schutblad

Meer info
Samenvatting

Zacht veranderen 1e druk is een boek van Rogier Guns uitgegeven bij Scriptum. ISBN 9789055946716

Speels, fris, permanent 'anders', een halleluja-ode aan het verandermanagement
Marc Buelens, hoogleraar Management aan de Vlerick Management School

Veranderen is moeilijk voor organisaties en voor leidinggevenden die veranderingsprocessen in goede banen moeten leiden. De veelal sterk theoretische literatuur over organisatieverandering biedt nauwelijks houvast. Hoe moet een bepaald 'model' voor verandering precies in praktijk worden toegepast? Waar moet je allemaal op letten? Op welke 'valkuilen' moet je bedacht zijn? Als het mis gaat, kunnen de 'zachte' kanten van een organisatie keihard aankomen

Met dit boek hoopt Rogier Guns zijn praktische ervaring te kunnen delen met al diegenen, (verander)managers of veranderingsgezinde medewerkers, die op zoek zijn naar praktische tips en inspiratie om ook in hun organisatie concreet en met succes veranderingen door te voeren. Dit is een boek om mee aan de slag te gaan!

Rogier Guns is global change manager bij een Nederlandse multinational. In die rol heeft hij een passie ontwikkeld voor organisatieverandering. De vele inzichten en methoden ontwikkeld in uiteenlopende relevante vakgebieden zoals bedrijfspsychologie, cultuuronderzoek, organisatieverandering heeft hij in de praktijk uitgeprobeerd. Vele idee n bleken in de praktijk niet goed te werken, sommige wel het verschil tussen succes en mislukking is vaak terug te voeren op kleine nuances.

De idee n van 30 hoogleraren, 100 uur college, 7 meter boeken en 1800 minuten audio-CD samengebracht in n boek.
Recensie(s)


De auteur, manager bij Philips, heeft de ervaring dat vele theorieen over verandermanagement niet werken. Veranderingen zijn erg complex en menselijke aspecten worden vaak veronachtzaamd. Dit boek zet de praktijk centraal; wat werkt wel en wat werkt niet. In de eerste drie hoofdstukken beschrijft de auteur de basis van veranderen en aspecten van succesvol veranderen en is er aandacht voor de keuze voor een veranderingstraject. De volgende drie hoofdstukken geven goed zicht op de 'zachte' kant van veranderen. Allereerst het belang van communicatie, vervolgens diverse achtergronden en modellen voor het beinvloeden van gedrag, en als derde is er een hoofdstuk gewijd aan de rol van intervisie bij veranderingen. Tot slot wordt ingegaan op mogelijkheden van zelfsturende teams, het werken met verschillende culturen en mondiaal veranderen. Een verfrissend boek, waar managers daadwerkelijk baat bij kunnen hebben, uitgaande van de praktijk van alledag, maar ook met voldoende inspiratiemogelijkheden. Verzorgde uitgave met talrijke foto's en cartoons in kleur.

Peter de Boer
Afbeeldingen
Guns, Rogier - Zacht  veranderen. De harde gevolgen van de zachte factor. Tips om zelf uit te proberen
Ankerboek Uithuizermeeden

DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Ankerboek.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ankerboek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ankerboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ankerboek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ankerboek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren