Titel

De Leraar

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789021435336

Uitgever

Querido

Prijs

10,00

Bijzonderheden

2009 5e druk/ paperback / 283 pag. / 355 gram / gelezen en in goede staat

Meer info
De Kraai is leraar Nederlands op een school voor beroepsonderwijs. Binnen een paar jaar zal hij van zijn welverdiende rust kunnen genieten. Als hij echter het slachtoffer wordt van een uit de hand gelopen grap, slaan bij hem de stoppen door of is het zijn ware aard die naar boven komt?

Recensie(s)
De Vlaming Koubaa (ps. voor Bart van den Bossche, 1968) debuteerde met de bekroonde roman 'Vuur' (2000). 'De leraar' is zijn vierde roman en verhaalt van een illusieloze leraar in het beroepsonderwijs. 'De Kraay', zijn bijnaam, is getraumatiseerd; hij werkt aan een school met uitgebluste, cynische leraren, geleid door een directie die de ogen en oren sluit voor wat er werkelijk op school gebeurt. De schoolbevolking van overwegend allochtone afkomst spreekt gebrekkig Nederlands en wekt de indruk zich beter thuis te voelen aan de zelfkant van de maatschappij dan op school. Dit alles wordt op het karikaturale af getekend. De reacties van de leraren op de leerlingen en de dialogen in de docentenkamer zijn echter verontrustend authentiek. Schaamteloos wordt er op los gediscrimineerd. De Kraays' leidmotief is: 'Op andere scholen is het misschien anders, maar daar geef ik geen les'. De plot van het verhaal heeft een onverwachte climax. Een goedgeschreven, maatschappijkritische, hilarische maar ook verontrustende roman over een uitzichtloze maatschappij door een schrijver die goed bekend is met intercultureel buurtwerk. Normale druk.
Afbeeldingen
Koubaa, Bart - De Leraar
Koubaa, Bart - De Leraar
Koubaa, Bart - De Leraar
Koos Tak Zevenaar

Veel literatuur, filosofie, kunst en wetenschap voor den mensch.

VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT (woorden vervliegen, het geschreven woord blijft)



Posttarieven 2024:

NEDERLAND:

Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht:

- 100 gram tot 2 kilo € 3,85

Pakketpost via postnl: € 7,70 (tot 10 kilo)

Verzending via DHL ook mogelijk.



Buitenland:

BELGIË: € 8,15 via DPD

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Koos Tak.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Koos Tak
  • Na uw bestelling ontvangen u en Koos Tak een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Koos Tak vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Koos Tak kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren