Titel

Bekentenissen van een Filosoof

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Anthos

Prijs

27,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Hardcover in goede staat

Meer info
In Bekentenissen van een filosoof spreekt Bryan Magee, een van Engelands bekendste filosofen, zich uit over de grote thema's van de westerse wijsbegeerte. In dit persoonlijke boek maakt Magee de overheersende rol die de filosofie in zijn leven speelt tot het onderwerp van een meeslepende vertelling en neemt hij de lezer mee op een spannende tocht door het filosofisch denken. Bekentenissen van een filosoof mag met recht worden beschouwd als De wereld van Sofie voor volwassenen.

'Een kruising tussen een introductie in de filosofie en een heel persoonlijk essay over wat filosofie zou moeten zijn.' Standaard der Letteren

'In 600 pagina's, waarvan geen enkele overbodig is, worden op buitengewoon heldere wijze de belangrijkste filosofische vragen besproken die tot op heden aan de orde zijn.' - Ethiek en maatschappij

'Magee's meedogenloze afrekening met de Oxford-filosofen maakt zijn boek op zichzelf al de moeite waard.' Trouw

'Een waardevol boek.' Knack Magazine


Toon minder


Recensie(s)




Autobiografisch relaas van een hartstochtelijk denker. Voor Magee (1930) is filosofie geen abstracte academische haarkloverij, maar ten diepste verbonden met het leven zelf. In dit boek laat de auteur met aanstekelijk enthousiasme zien hoe persoonlijke vragen en ervaringen hem steeds weer tot intense studie van de 'grote filosofen' brengen, en hoezeer hun inzichten zijn leven hebben verrijkt. In plaats van een academische carriere na te streven heeft hij o.a. gewerkt als programma-maker bij radio en televisie en schreef hij boeken over filosofie. Bekend is hij vooral van zijn filosofische programma's op de BBC (o.a. de reeks 'The great philosophers'). Ook in dit boek toont Magee zich een vaardig vertolker van het filosofisch gedachtegoed. Maar de waarde van het boek ligt vooral in het authentieke enthousiasme waarmee Magee filosofie weet te verbinden met zijn persoonlijke levensvragen. De filosofisch geinteresseerde lezer zal hierdoor gestimuleerd worden zijn eigen zoektocht door de filosofie aan te vangen.
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Ab antiquarimaat.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren