Titel

Universele Reisgids voor Moeilijke Landen

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Prometeus Amsterdam

Prijs

12,50(Excl. verzendkosten)

Meer info
Vergeet alles wat je denkt te weten over vakantie vieren. Reizen door een moeilijk land is niet ontspannen, en vaak heel erg lastig. Maar dat maakt het natuurlijk ook leuk. Reisveteraan Jelle Brandt Corstius bereidt je voor op je reis, en helpt je onderweg. De Universele Reisgids voor Moeilijke Landen maakt alle andere reisgidsen overbodig. Je leest onder meer: - hoe je succesvol afdingt in tien stappen - waarmee je dit boek al hebt terugverdiend - hoe je vieze hapjes pijnloos door kunt slikken - wat je moet doen als je door een aap wordt beroofd - hoe om te gaan met schrijnende armoede - wat je kan verwachten in Rusland als er een vork van tafel valt, en andere dranketiquette De Universele Reisgids voor Moeilijke Landen is de beste - en enige - gids voor reizende Nederlanders, van de avontuurlijke globetrotter tot de ondernemende expat. Jelle Brandt Corstius schreef eerder Rusland voor gevorderden en Kleine landjes, waarvan meer dan 25.000 exemplaren werden verkocht, en hij maakte de televisieseries Van Moskou tot Magadan en Van Moskou tot Moermansk. In 2010 en 2011 presenteerde hij het programma Zomergasten en in 2012 werd zijn serie over India uitgezonden: Van Bihar tot Bangalore. 'Jelle Brandt Corstius beschrijft zijn journalistieke ontberingen overwegend laconiek, buitengewoon geestig en met een aanstekelijke sympathie.' NRC Handelsblad 'Jelle Brandt Corstius is de minst saaie Nederlandse reisschrijver. In geestig proza voert hij de lezer van de ene absurditeit naar de andere.' Kees Fens, de Volkskrant Met tekeningen van Michiel van de Pol


Toon minder


Recensie(s)




Na een optreden in 'De Wereld Draait Door' was de eerste druk (2012) van deze universele reisgids al uitverkocht. Begrijpelijk, want de combinatie van droge humor, scherpe observaties en echt goede tips van een ervaringsdeskundige zorgen voor een paar heerlijke leesuurtjes waar de nog niet zo ervaren globetrotter ook nog wat van opsteekt. De correspondent/presentator/schrijver geeft voorbeelden van zijn eigen belevenissen in onder andere India, Rusland en het voormalige Oostblok, maar een beetje reiziger weet dat de beschreven dagelijkse beslommeringen voor het grootste deel van de niet-westerse wereld opgaat. Jelle Brandt Corstius heeft onder andere tips voor het omgaan met de taxichauffeurs op vliegvelden (de taximaffia), afdingen, voedselkeuze in relatie tot ziek worden, hinderlijke verkopers, bedelende kinderen, de ultieme paklijst en de altijd dubieuze sanitaire voorzieningen. Enige minpuntje is dat de kaders met eerder elders verschenen columns soms hinderlijk door de lopende tekst snijden. Onderhoudend voor zowel de ervaren als aspirant reiziger naar moeilijke landen.
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Ab antiquarimaat.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren