Titel

Zwijnsbergen. Herrezen uit de as

Schrijver
Uitgever

Uitgeverij Matrijs

Prijs

15,95

Bijzonderheden

Staat: Als nieuw / Bladzijden: 96 / Druk: Eerste druk / Art.nr. : 3617 / Vindplaats: 3617

Meer info

Zwijnsbergen, Herrezen uit de as. In Helvoirt, gemeente Haaren (Noord-Brabant), ligt de buitenplaats Zwijnsbergen. Het was een van de meest voorname Brabantse monumenten, totdat het in maart 2001 grotendeels door een felle brand werd verwoest. De schade was groot, maar dankzij grote inspanningen van verschillende instanties en personen, niet in de laatste plaats van de eigenaren, de familie Van Lanschot, kon een omvangrijke restauratie plaatsvinden die Zwijnsbergen uit de as deed herrijzen. Het voortraject voor deze restauratie leverde veel kostbare informatie op over huis en historie. De buitenplaats Zwijnsbergen ontwikkelde zich door de eeuwen heen van een laatmiddeleeuws boerenbedrijf tot een statige achttiende-eeuwse buitenplaats, die ook in de negentiende en de twintigste eeuw nog werd verbouwd en verfraaid. Bestudering van recent ontdekt archiefmateriaal heeft bovendien geleerd dat de ontwikkeling van de directe omgeving rondom Zwijnsbergen in de achttiende eeuw in een ander licht moet worden gezien.

Afbeeldingen
L. Wevers, W. Landewé, H. Ronnes, K. Bijsterveld, H. Tromp, R. v. Immerseel, P. Verhoeff, R. Bosch van Drakestein, C. Bouwstra - Zwijnsbergen. Herrezen uit de as
Oudefotoboeken Rhenen

Geachte klant,

Let op: U betaalt per bestelling €4,35 dus ook als u meerdere boeken tegelijk bestelt blijven de verzendkosten het zelfde.
Dit tarief is voor Nederland!
Tarief voor België is €9,50

Met vriendelijke groet,

Team Oudefotoboeken.nl

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Oudefotoboeken.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Oudefotoboeken
  • Na uw bestelling ontvangen u en Oudefotoboeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Oudefotoboeken vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Oudefotoboeken kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren