Titel

Wat zegt de Kerkorde. Rondom het kerkelijk leven.

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789033124372

Uitgever

Den Hertog - Houten 2011

Prijs

8,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Hardcover, 222 blz. NIEUW! Van 18,50 voor 8,50

Meer info
Op de Synode van Dordrecht (1618-1619) heeft men naast vele andere gewichtige zaken ook een kerkorde vastgesteld: de Dordtse Kerkorde (DKO). Voor een ordelijk verloop in het kerkelijk leven is het nuttig en noodzakelijk vastgestelde regels na te komen. Een goede orde is ook een belangrijk bijbels fundament voor de DKO: ‘Laat alle dingen eerlijk en met orde geschieden’ (1 Korinthe 14:40). Hoewel sommige artikelen of gedeeltes daarvan hun actualiteit verloren hebben, in het bijzonder door de verandering in de verhouding tussen kerk en staat, wordt nog steeds in kerken met een gereformeerde belijdenis geprobeerd het kerkelijk leven in goede banen te leiden met de DKO als basis. In deze uitgave wordt bij ieder artikel van de DKO op eenvoudige wijze een korte inleiding gegeven. Daarbij is steeds geprobeerd de inhoud van een artikel te illustreren met voorbeelden, meestal vanuit de (kleine) kerkgeschiedenis. Zo is deze uitgave zeer geschikt voor een eerste kennismaking met de DKO. We denken daarbij aan onze jongeren, maar ook aan ouderen en zeker ook aan de ambtsdragers. Belangstelling voor onze geschiedenis en kennis van de orde van Dordt mogen ook in onze dagen niet ontbreken voor een waardige gang van zaken in en rondom ons kerkelijk leven.
Afbeeldingen
Schipper, Ds. J. - Wat zegt de Kerkorde. Rondom het kerkelijk leven.
Versprille Krabbendijke

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Versprille.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Versprille
  • Na uw bestelling ontvangen u en Versprille een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Versprille vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Versprille kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren