Titel

De blikken trommel

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789029083133

Uitgever

Meulenhoff, Uitgeverij te Amsterdam uit 1966 3e druk

Prijs

13,75

Bijzonderheden

Paperback 508 pagina's 20x12 formaat slappe kaft

Meer info
Vijftig jaar na de eerste publicatie van De blikken trommel in 1959 is de roman van Günter Grass uitgegroeid tot een van de grote klassiekers van de twintigste eeuw. Hoofdpersoon van de roman is Oskar, die als dwerg min of meer onder en boven de wet is gesteld en de wereld observeert zonder taboes te kennen. Op zijn onafscheidelijke trom slaand wandelt hij door het leven, door het Derde Rijk, door de oorlogsjaren, door het Wirtschaftswunder. Hij wordt medewerker van het 'Fronttheater', gaat in de zwarte handel, in de kunst, gaat werken bij een bedrijf dat grafzerken produceert, speelt in een jazzorkest, hij wordt van een moord verdacht, maar de echte dader wordt gevonden en Oskar vreest nu dat hij binnenkort ontslagen wordt uit het rustige gekkenhuis waar hij zijn levensverhaal schrijft.
De blikken trommel is een onvergetelijk meesterwerk, dat steeds weer nieuwe generaties weet te boeien.

Over De rokken van de ui:
'Stilistisch is Grass bijna altijd onweerstaanbaar. Hier is een van de hele grote barokke taalkunstenaars aan het woord.' nrc Handelsblad
'In De rokken van de ui toont Grass andermaal zijn kwaliteiten als schrijver.' Trouw

Günter Grass (Danzig, 1927) is kunstenaar, dichter, schrijver van romans, novellen en toneelstukken. In 1999 ontving hij de Nobelprijs voor literatuur. In 2005 verscheen bij Meulenhoff zijn autobiografie De rokken van de ui.
Afbeeldingen
Grass, Gunter .Vertaald uit het duits door Koos Schuur - De blikken trommel
Grass, Gunter .Vertaald uit het duits door Koos Schuur - De blikken trommel
De Olde Jan Herwen

de olde Jan Van alles en nog wat en
donderdag en zaterdag morgen snuffelmorgen .. de olde Jan nu ook op twitter ... er is geen betere buur dan de natuur Januari is de Louwmaand de natuur in Januari : kleumende ijsvogels en bloeiende toverhazelaar & februari - sprokkelmaand .. Maart - Lentemaand .. April, Grasmaand & Filosofiemaand .. Mei, Bloeimaand. Juni Zomermaand. Juli Hooimaand. Augustus Oogstmaand. September Herfstmaand.Oktober, Wijnmaand, November Slachtmaand. December, Wintermaand met Onnozele kinderen .. wilt Uw zeker zijn laat het ons weten dan verzenden wij met bar code , Bezorging vindt plaats via TNT

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De Olde Jan.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De Olde Jan
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Olde Jan een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Olde Jan vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De Olde Jan kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren