Titel

De Gouwe Rotterdammer

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789061007098

Uitgever

Uitgeversmaatschappij Ad. Donker B.V., Rotterdam

Prijs

17,95(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2015 ,1e druk, 254pp ,paperback ,Rotterdam ,nieuw

Meer info
"Op 3 januari 1965, wat begon als een onbeduidend rioolkrantje waar geen hond tegenaan zeek is inmiddels uitgegroeid tot een weekblad waar rekening mee wordt gehouden. Bladen als Elsevier en Vrij Nederland voelen elke week het gehijg van de Bruine Rotterdammer in hun nek." De televisieserie Toen Was Geluk Heel Gewoon heeft zestien jaar lang, een enorme schare kijkers aan de buis weten te kluisteren. De serie werd geschreven door Gerard Cox en Sjoerd Pleijsier, die tevens de twee hoofdrollen speelden. Na vijf seizoenen werd 'De Bruine Rotterdammer' geboren, het onafhankelijke opinieweekblad van de Rotterdamse Riool. Simon Stokvis promoveerde zichzelf van putjesschepper tot hoofdredacteur van deze krant. Na een moeizame start - er bestond behoorlijk wat argwaan tegen riooljournalistiek en de weekbladenmarkt zat al tjokvol - werd De Bruine een begrip tot ver buiten Rotterdam, en de serie beleefde zijn hoogtijdagen. Net als alle andere weekbladen kende De Bruine vele ups en downs, maar in tegenstelling tot alle andere weekbladen is de hoofdredactionele zetel altijd ingenomen door slechts één man; Simon Stokvis. De Bruine Rotterdammer bestaat dit jaar een halve eeuw en toen uitgever Willem Donker bij Simon Stokvis aanklopte voor zijn memoires, werd het idee voor De Gouwe Rotterdammer geboren. Simon Stokvis zich maandenlang opgesloten in het archief van De Bruine Rotterdammer, diep in zijn geheugen gegraven en zijn herinneringen op schrift gesteld. Het resultaat mag er meer dan wezen. De Gouwe Rotterdammer is een pageturner van de eerste orde en mag op geen enkel nachtkastje ontbreken. Over de auteur: Simon Stokvis is het alter ego van acteur Sjoerd Pleijsier, hij heeft met dit geestige en bijzondere boek de fictieve geschiedenis geschreven van 'De Bruine Rotterdammer'. Een boek vol nostalgie met waar gebeurde gebeurtenissen, maar onthoudt; wat is waarheid, niets is geheel waar en zelfs dat niet
Afbeeldingen
Simon Stokvis - De Gouwe Rotterdammer
Boekhandel Snoek Rotterdam

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Boekhandel Snoek.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Boekhandel Snoek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekhandel Snoek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekhandel Snoek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Boekhandel Snoek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren