Titel

Franz West - Proforma tentoonstellingscatalogus Museum Moderner Kunst Stiftung Ludwig Wien / Kunsthalle Basel /Kröller-Müller 1996 - 1997 |

Schrijver
Taal

Meertalig

ISBN

9783896110107

Uitgever

Uitgeverij Oktagon 1996

Prijs

45,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Paperback met flap groot formaat 326 pag. Duitstalig - notes en lijst afbeeldingen ook in Engels. ISBN: 3896110101

Meer info
Franz West (Wenen 1947 – 2012) was een Oostenrijkse beeldhouwer. West wordt gezien als een van de belangrijkste hedendaagse Oostenrijkse kunstenaars, die zich vooral heeft onderscheiden door een mengvorm van beeldhouwkunst en installatiekunst, land art, performancekunst en grafische kunst.
Nog voor hij een kunstacademie bezocht leefde hij zich eind jaren 60 uit in artistieke experimenten in de vorm van foto’s, grafiek, monochroom geverfde materieschilderijen en reliëfs in papier-maché. Hij werd jarenlang niet erg serieus genomen want hij bracht zijn dagen en nachten door in Weense koffiehuizen en bars, zwaar drinkend en experimenterend met drugs.
Eind jaren 70 ging Franz bij Bruno Gironcoli aan de Akademie der Bildenden Künste in Wenen studeren. Hij verliet het pad der schilderkunst al snel en koos voor installatie- en assemblagekunst. Aanvankelijk werkte hij met papier-maché, later met polyester en sinds de tachtiger jaren met aluminium. Nog weer later ging hij experimenteren met alle mogelijke vormen van meubilair, zoals banken en stoelen, waardoor de exposieruimte (in galeries, maar ook in musea) er uit gingen zien als een lounge.
Franz West nodigde bezoekers vaak uit om zijn speelse sculpturen aan te raken, vast te houden, een stukje te dragen of erop te gaan zitten en moedigde hen aan om hun betrokkenheid bij hedendaagse kunst en haar presentaties te onderzoeken. Zijn vreemd getinte gipsen vormen, de zogenoemde 'Passtücke' (Adaptieven), bestaan uit afgedankte voorwerpen die de kunstenaar heeft omhuld met gips, papiermarché of kunststof waardoor ze organisch van vorm zijn geworden – en de bezoeker er zelf allerlei vormen in kan zien. Sommige objecten zijn letterlijk draagbaar, als kledingstuk of sieraad, andere zijn juist heel ongemakkelijk om te tillen, waardoor de drager zich in allerlei bochten moet wringen. West omschreef deze sculpturen daarom als ‘gematerialiseerde gedachten of neuroses’.
West vertegenwoordigde Oostenrijk op de Biënnale van Venetië in 1988, 1993, 1997 en 2003. Hij was uitgenodigd voor de documenta's IX (1992) en X (1997) in Kassel en voor Skulptur - Projekte van 1997 in Münster. Hij werd in Oostenrijk onderscheiden met de Otto Mauer-Preis in 1986 en de Wolfgang-Hahn-Preis in 1998. In 2011 kreeg West de Gouden Leeuw van de Biënnale van Venetië voor zijn gehele oeuvre. Franz West leefde en werkte zijn hele leven  in Wenen.
Afbeeldingen
 - Franz West - Proforma  tentoonstellingscatalogus Museum Moderner Kunst Stiftung Ludwig Wien / Kunsthalle Basel /Kröller-Müller 1996 - 1997 |
 - Franz West - Proforma  tentoonstellingscatalogus Museum Moderner Kunst Stiftung Ludwig Wien / Kunsthalle Basel /Kröller-Müller 1996 - 1997 |
 - Franz West - Proforma  tentoonstellingscatalogus Museum Moderner Kunst Stiftung Ludwig Wien / Kunsthalle Basel /Kröller-Müller 1996 - 1997 |
Ezelsoor Breda Breda

Wij hebben in 2020 besloten, om na 38 jaar, met onze fysieke winkel in de Veemarktstraat te stoppen en het wat rustiger aan te gaan doen. Wij hebben 1 maart 2021 onze deuren gesloten. Wij houden ons nu nog alleen bezig met de onlineverkoop van het aparte, leuke, en interessante tweedehandse en antiquarische boek.
Wij verzenden onze boeken in Nederland via PostNL (pakketpost €7.95/brievenbuspakket €4.95)

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Ezelsoor Breda.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ezelsoor Breda
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ezelsoor Breda een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ezelsoor Breda vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ezelsoor Breda kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren