Titel

Depot voor discipline : novelle

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789023431404

Uitgever

Amsterdam ; De Bezige Bij, 1990.- 1e dr. - BBLiterair

Prijs

5,00

Bijzonderheden

179 p. - Paperback

Meer info
Inhoud van de roman:
Om een definitieve breuk met zijn onverzettelijke en gezagsgetrouwe vader te voorkomen, gaat de tweeëntwintigjarige domineeszoon Henk Bavink in militaire dienst. Na een uit de hand gelopen bazooka-oefening die deel uitmaakt van zijn opleiding tot reserve-officier, besluit hij zijn aanvankelijke voornemen om te weigeren alsnog uit te voeren. In afwachting van de uitspraak van de krijgsraad, wordt hij geïnterneerd in het Depot voor Discipline te Nieuwersluis. Hier beginnen zijn moeilijkheden pas goed. Hij ziet kans hartstochtelijk verliefd te worden op de dochter van de commandant en haalt
zich met zijn verregaande geweldloosheid en principieel anti-militaristische houding voortdurend de woede op de hals van de beroepsmilitairen om hem heen. Van Teylingen schetst de komische situaties die dit oplevert met een zeer eigen, niet zelden in pure lyriek overslaand gevoel voor humor. Met dit boek schreef hij een allervermakelijkste novelle over het lot van een dienstweigeraar eind jaren vijftig, over de gelukzaligheid en de verwarring van een eerste liefde, en, niet in de laatste plaats, over de absurditeit van een instituut waar blind gehoorzamen zwaarder telt dan redelijkheid.
Gewicht: 250 gram
Afbeeldingen
Teylingen - Depot voor discipline : novelle
Teylingen - Depot voor discipline : novelle
Elders Leusden

Verzendkosten via PostNL, De opgevoerde tarieven bij de aangeboden boeken gelden alleen voor verzending binnen Nederland. Voor het buitenland worden andere bedragen gerekend. Ook kan er voor een andere bezorger zoals DHL gekozen worden. Overleg is altijd mogelijk, ophalen kan ook.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Elders.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Elders
  • Na uw bestelling ontvangen u en Elders een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Elders vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Elders kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren