Titel

Amsterdam Oude Foto's 19 47- 1970

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Wolkema en Warrendorff Bussum

Prijs

125,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Paperback in zeer goede staat Grootboek

Meer info


Eduard (Ed) van der Elsken (Amsterdam, 10 maart 1925 – Edam, 28 december 1990) was een Nederlandse fotograaf en cineast. Hij groeide op in Betondorp waar zijn vader meubelmaker was.

(Bron: Wikipedia. Beschikbaar onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen.)
Alles van Ed van der Elsken


Toon minder


Samenvatting

Amsterdam! : oude foto's, 1947-1970 / [door] Ed van der Elsken


Recensie(s)

In nagenoeg driehonderd zwart-wit foto's (overwegend van paginavullend formaat), chronologisch gerangschikt, geeft Van der Elsken een kaleidoscopisch beeld van Amsterdam in de periode '47-'70. De foto's zijn, waar nodig, door hem toegelicht in zijn ongekunstelde, niet verbloemende taaltje. Een kenmerkend aspekt van zijn werk, nl. het fotograferen van mensen (typen), die zich daarvan bewust zijn (en dan ook meestal in de lens kijken), treedt ook hier op de voorgrond. Het boek gaat dan ook evenzeer over de Amsterdammers: op het Waterlooplein, in de Jodenbuurt, tijdens relletjes, in de "nozem"-periode enz. Een tijdsdocument van waarde. Formaat b30 x 30 cm.

.H. Sijtsma)
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Ab antiquarimaat.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren