Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw
Titel

Kort Amerikaans roman

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Wolters Noordhoff, 2008 [lijsters

Prijs

3,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Nette paperback, 168 pag., ISBN 9789001561314

Meer info
Samenvatting


In 1962 verscheen bij Meulenhoff Kort Amerikaans, de inmiddels klassiek geworden debuutroman van Jan Wolkers over een jongen die in de Tweede Wereldoorlog onderduikt om aan de Arbeitseinsatz te ontkomen. Zonder dat de dreiging van de oorlog ook maar even verdwijnt, vecht de jongen in zijn schuilplaats tegen zijn angsten en zijn erotische obsessies. In 1979 herschreef Jan Wolkers het boek naar aanleiding van de verfilming die datzelfde jaar uitkwam. In 2006 werd het boek door Dick Matena in omgewerkt tot strip in drie delen. Een halve eeuw na verschijnen is de debuutroman van Jan Wolkers dus nog altijd springlevend!


Op 19 oktober a.s., exact vijf jaar nadat Wolkers stierf, vindt er een symposium over Jan Wolkers plaats: hét moment voor de presentatie van zowel het laatste deel van de strip als de speciale jubileumeditie van Kort Amerikaans. Een editie die alles heeft voor de liefhebber: stofomslag, leeslint, zwart-witillustraties uit de beginjaren van Jan Wolkers' kunstenaarschap en een voorwoord van Wolkers-biograaf Onno Blom.
Recensie(s)

Een 19-jarige jongen is geobsedeerd door een litteken, dat hij in zijn jeugd door onachtzaamheid van zijn ouders heeft opgelopen. Het protestant-christelijke milieu waaruit hij afkomstig is, heeft een zwaar stempel op hem gedrukt, waarvan hij tevergeefs probeert los te komen. In het laatste jaar van de Duitse bezetting is hij weg van huis en doet wanhopige pogingen tot menselijk contact, hetgeen slechts resulteert in nog grotere eenzaamheid. Meesterlijke roman in een directe stijl, waarin Wolkers (1925-2007) op navrante en zeer eerlijke manier de onuitwisbare invloeden van het milieu beschrijft. Nieuw is een een substantieel nawoord (20 blz.) van Wolkers-biograaf Onno Blom, met interessante illustraties. Kleine druk.

Redactie
Afbeeldingen
Wolkers ,Jan - Kort Amerikaans roman
Ankerboek Uithuizermeeden

Algemeen antiquariaat. zie ook;
http://ankerboek.boekwinkeltjes.nl

6,7 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

8000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren