Titel

Medische immunologie

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789035224216

Uitgever

Elsevier Gezondheidszorg

Prijs

19,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2010, 2e herz.dr., 554 pp., paperback. Als nieuw.

Meer info
Als nieuw, omslag geplastificeerd.

De medische immunologie richt zich op het normale en abnormale functioneren van ons afweersysteem. Als het afweersysteem abnormaal functioneert, kunnen allerlei aandoeningen ontstaan. Voorbeelden daarvan zijn: allergieën, reuma, diabetes en aids. De ontwikkeling van de medische immunologie heeft geleid tot een enorme toename van de kennis van het functioneren van het immuunsysteem. In deze tweede, herziene druk van Medische immunologie komen uitgebreid de vernieuwde inzichten aan bod. Hoofdstuk 6 behandelt bijvoorbeeld de moleculen die - na activatie van de B- of T-celreceptor - uiteindelijk zorgen voor de vorming van antistoffen en cytokinen, en hoofdstuk 14 beschrijft onder andere de betekenis van gen analyse voor het inzicht in de oorzaak van primaire immunodeficiënties. Bij de herziening van dit boek is opnieuw veel aandacht besteed aan verhelderende illustraties.
Medische immunologie is onderverdeeld in vier delen. Het boek begint met een beschrijving van de opbouw van het immuunsysteem, gevolgd door de fysiologie van het immuunsysteem. Het derde deel gaat in op deficiënties en ongewenste reacties. Tot slot volgt een historisch overzicht van belangrijke ontwikkelingen in de medische immunologie binnen en buiten Nederland. Uniek aan dit boek is dat de hoofdstukken 2 tot en met 13 afzonderlijk zijn te bestuderen na het lezen van hoofdstuk 1. De lezer kan dus zelf bepalen in welke volgorde de stof bestudeerd wordt. Bovendien worden in korte intermezzo's belangrijke technieken en details toegelicht. Dit boek wordt gekenmerkt door zijn klare taal. Medische immunologie is daardoor een uitermate toegankelijk en bijzonder hanteerbaar leerboek, zowel voor studenten als voor hen die beroepshalve te maken hebben met het vak immunologie.
Afbeeldingen
Benner, R., S.C.A. van Blokland, J.J.M. van Dongen - Medische immunologie
boekmakelaar Maastricht

Betaling met paypal is mogelijk.

Afhalen van boeken in overleg.
Na één dag geen antwoord, kijk dan in je spambox.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel boekmakelaar.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met boekmakelaar
  • Na uw bestelling ontvangen u en boekmakelaar een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van boekmakelaar vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • boekmakelaar kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren