Titel

Middachten, huis en heerlijkheid

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Matrijs, 2012

Prijs

14,95(Excl. verzendkosten)

Beschikbaar

10 exemplaren

Bijzonderheden

nieuw, softcover, 15x20 cm format, 136 pgs, full-colour, Vz kn Eur 3,95 NL

Meer info
- Goed boek over kasteel Middachten in De Steeg, Gemeente Rheden, gebouwd op de fundamenten van een middeleeuwse burcht, is een fraai voorbeeld van een goedbewaard 18e eeuwse landgoed /kasteel
- ook het interieur is beroemd omdat het één van de weinige oorspronkelijke kasteel interieurs is dat in ons land behouden is gebleven
- het kasteel & landgoed is privé eigendom van de Graaf zu Ortenburg
- In deze uitgave wordt naast de bouwgeschiedenis van het kasteel aandacht besteed aan het interieur, de tuinen en het park en het beheer van het landgoed. Het geslacht Van Middachten wordt voor de eerste maal genoemd in een oorkonde uit 1190, een gelijknamig huis komen we pas in 1315 tegen. In dat jaar droeg Everardus de Middachten zijn huis op in leen aan Reinald, graaf van Gelre. Er hebben diverse verbouwingen van het huis plaatsgevonden, tot het rond 1695 zijn huidige aanzien kreeg. Ook de tuinen werden in de zeventiende eeuw grondig aangepakt, en kregen rond 1900 hun huidige vorm. De zeventiende en achttiende-eeuwse aanleg is hierin nog steeds herkenbaar. Buiten de tuinen bezaten de eigenaren van het landgoed ook veel bos dat werd geexploiteerd om het hout.
Afbeeldingen
Hoekstra, T - Middachten, huis en heerlijkheid
Hoekstra, T - Middachten, huis en heerlijkheid
DRG Velp

Airwar & Market Garden Battlefieldtours, boeken & DVD, publicaties, onderzoek, lezingen op gebied van Krijgsgeschiedenis mn. WO2, Luchtoorlog '40-'45, Market Garden '44,

NU 10-20% KORTING OP ALLE OSPREY SOFTCOVER BOEKJES!!!!

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel DRG.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met DRG
  • Na uw bestelling ontvangen u en DRG een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DRG vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • DRG kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren