Titel

Vergeten Stemmen in de Tweede Wereldoorlog

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Mynx

Prijs

42,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Paperback in goede staat

Meer info
De Tweede Wereldoorlog gezien door de ogen van de overlevenden.Het geluidsarchief van het lmperial War Museum bevat talloze interviews met soldaten, matrozen, piloten en burgers van verschillende nationaliteiten, die allen de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt. Historicus Max Arthur spendeerde met zijn team van onderzoekers honderden uren in dit archief en ontdekte veel materiaal waar nooit meer naar geluisterd was sinds het archief was opgericht. Het resultaat is de eerste complete orale geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, opgetekend in chronologische volgorde vanaf het begin van de oorlog via belangrijke episodes als Pear Harbour, de oorlog met Japan en D-day, tot de veldtocht in Duitsland zelf.De verhalen in Vergeten stemmen van de Tweede Wereldoorlog zijn aangrijpend en levendig. Deze unieke verzameling van honderden persoonlijke verhalen brengt een van de meest traumatische periodes uit de menselijke geschiedenis opnieuw tot leven.De woorden van de soldaten klinken alsof ze gisteren zijn opgeschreven opmerkelijk. The Mail on SundayToon minderRecensie(s)In deze uitgave staan ooggetuigenverslagen van aan krijgsverrichtingen gerelateerde gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog. Ze zijn voornamelijk afkomstig van Britse mannen en vrouwen en daardoor komen diverse voor Nederlanders interessante zaken niet aan de orde. Veel van wat verteld wordt is niet echt uitzonderlijk en wie vergelijkbare boeken kent, zal weinig nieuws tegenkomen. Alleen over de Britse oorlogvoering in Birma valt nog nieuwe kennis te vergaren. De getuigenissen zijn nogal verschillend van lengte, van enkele regels tot enkele bladzijden. Ze zijn gesteld in spreektaal en daardoor grammaticaal niet altijd even juist. De aperte stel- , spel- en vertaalfouten zijn niet verbeterd: padvinders had je niet in het Britse leger, wel verkenners; honkbalstadium, hij beschermd e.d. Bovendien wordt bij de lezer gedetailleerde kennis van zaken verwacht bv. dat Bader Douglas Bader is, een RAF
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Ab antiquarimaat.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren