Titel

1 Samenvatting van de muziekleer ; Persoonlijke aantekeningen ; Descartes' dromen ; Regels om richting te geven aan het verstand

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789085066576

Uitgever

Boom

Prijs

39,90(Excl. verzendkosten)

Verzendkosten

€ 2,95

Bijzonderheden

2010 352pp Paperback / softback

Meer info

Flaptekst

Regels voor het verstand
Band 1
René Descartes

In band 1 is Descartes’vroegste werk in het Latijn opgenomen, waaronder Regels om richting te geven aan het verstand. Hij doet hierin een aanzet tot het formuleren van de juiste methode voor wetenschappelijk en filosofisch denken. Daartoe ontwerpt hij 21 regels. Het werk is onvoltooid, maar vormt de basis voor zijn latere methodiek. Naast de Regels vindt men in dit deel drie kleinere vroege werken, waaronder Descartes’ opmerkelijke muziektheorie en zijn opgetekende dromen.

Over de auteur(s):
René Descartes (1596-1650) was een Franse filosoof en wiskundige. Ook leverde hij bijdragen aan de natuurkunde en fysiologie. Hij legde de basis voor de zeventiende- eeuwse stroming van het rationalisme en wordt algemeen beschouwd als de vader van de moderne filosofie. Descartes woonde en werkte twintig jaar in Nederland waar hij ook zijn belangrijkste werken schreef: achtereenvolgens in Franeker, Amsterdam, Leiden, Deventer, Harderwijk, Utrecht, Amersfoort, Leeuwarden, Oegstgeest, Santpoort, Egmond aan den Hoef en uiteindelijk in Egmond Binnen.

Bibliotheek Descartes
Na Over de methode, Meditaties en De uitgelezen Descartes bereidt Uitgeverij Boom nu het verzameld werk van Descartes voor. Acht banden, met daarin vrijwel het complete wijsgerige en wetenschappelijke oeuvre in chronologische volgorde en een selectie van de correspondentie. De bibliotheek bevat veel nooit eerder vertaald werk. De bibliotheek wordt bezorgd door de internationale Descartes-experts Erik-Jan Bos (Universiteit Utrecht) en Han van Ruler (Erasmus Universiteit Rotterdam).

De filosofie van René Descartes wordt gezien als het fundament voor het moderne denken. Zijn cogito, ergo sum (ik denk, dus ik ben) was de eerste formulering van het moderne zelfbewustzijn.

Afbeeldingen
Descartes, Rene - 1 Samenvatting van de muziekleer ; Persoonlijke aantekeningen ; Descartes' dromen ; Regels om richting te geven aan het verstand
Boekstra Nijverdal

Bij Boekstra koopt u nieuwe boeken tegen de vastgestelde boekenprijs.
Verzendkosten 1,75 euro per zending binnen Nederland, vanaf 19,90 euro GEEN verzendkosten binnen Nederland.
Verzendkosten België 3,95 euro per zending.
Bij bestellingen van 10 euro of minder zijn de verzendkosten hoger; zie vermelding bij het boek.

Speciale verzoeken? Meestal geen punt, vermeld ze in het veld opmerking.

De actuele levertijd kunt u vinden op onze website.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Boekstra.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Dit boek is nieuw
  • Van toepassing zijn de Algemene Verkoopvoorwaarden Boekstra
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekstra een bevestiging per e-mail.
  • U handelt deze bestelling rechtstreeks af met Boekstra. In de e-mail staan de naam,adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekstra vermeld.
  • Boekstra kan betaling vooraf vragen.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Boekwinkeltjes.nl brengt u en Boekstra uitsluitend tot elkaar en is op generlei wijze verantwoordelijk voor de afwikkeling van deze bestelling.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren