Titel

Kijk op een kerk. Een kennismaking met de Christengemeenschap.Beweging tot religieuze vernieuwing.

Schrijver
Uitgever

Christofoor

Prijs

12,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Zeist, Christofoor. 1997. Soft cover. Good. l 176 pp. In publieke discussies over godsdienst, kerk of religie komt het onderwerp van dit boek vrijwel nooit ter sprake. Toch is de Christengemeenschap een kerkgenootschap waarin mensen vergelijkbaar ...

Meer info
Kijk op een kerk. Een kennismaking met de Christengemeenschap.Beweging tot religieuze vernieuwing. Zeist, Christofoor. 1997. Soft cover. Good. l 176 pp. In publieke discussies over godsdienst, kerk of religie komt het onderwerp van dit boek vrijwel nooit ter sprake. Toch is de Christengemeenschap een kerkgenootschap waarin mensen vergelijkbaar geestelijk voedsel zoeken als in andere kerkgenootschappen. Voor de relatieve obscuriteit van de Christengemeenschap zijn wel oorzaken aan te wijzen. Verwant als ze in haar historische wortels is met de antroposofie, is elke drang tot missie of zending of het uitdragen van standpunten haar vreemd. De plaatselijke gemeente, bestaande uit leden die uit vrije wil daar komen, is het hart van het werk. Ook inhoudelijk is deze 'beweging tot religieuze vernieuwing' anders dan alle andere kerkgenootschappen. Ze kent geen dogma's, zelfs geen theologie. De riten en sacramenten benaderen datgene wat Christus geacht wordt te brengen anders dan elke andere christelijke kerk. In dit boek geeft de auteur, geestelijke in de gemeente in Rotterdam, een eigentijds algemeen overzicht van alle facetten van de Christengemeenschap.
Afbeeldingen
Huidekoper, E. - Kijk op een kerk. Een kennismaking met de Christengemeenschap.Beweging tot religieuze vernieuwing.
PSWELOVEYOU Werkendam

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel PSWELOVEYOU.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met PSWELOVEYOU
  • Na uw bestelling ontvangen u en PSWELOVEYOU een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van PSWELOVEYOU vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • PSWELOVEYOU kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren