Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw
Titel

Het Gouden Ei

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

8710114001580

Uitgever

Prometheus 2010[ serie Nedrelandse klassiekers ]

Prijs

6,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Nieuw gebonden boek, 93 pag.

Meer info
Samenvatting

Rex stond weer op en liep naar de auto. Hij pakte het polaroidtoestel uit Saskia's mand en maakte een foto van het benzinestation. Een grapje voor zo meteen, maar hij zag ook de blikken al voor zich die kennissen, Saskia en hijzelf elkaar nog jaren later zouden toewerpen als ze het onderschrift in het album zagen: total-tankstation met daarin Saskia, enkele minuten voordat zij voor het eerst op de Autoroute zal chaufferen. De foto aan een punt houdend keek hij hoe het total-station en de geparkeerde auto's, haast of ze even leefden, uit de chemicaliën opdoemden.

Het Gouden Ei (1984), de klassieker van Tim Krabbé, werd tweemaal verfilmd: in Nederland als Spoorloos (1988) en in de Verenigde Staten als The Vanishing (1993). Het boek werd in 16 talen vertaald en er werden meer dan 250.000 exemplaren van verkocht.
Recensie(s)

Tim Krabbé (1943) is bekend als schaakmeester, wielerprof, sportverslaggever maar ook als schrijver van filmscripts, verhalen en boeken, zoals 'De Renner' (1979). Krabbé heeft een flitsende stijl, met geestige, bizarre, maar ook zeer gevoelige momenten. De structuur is verrassend knap, achteraf passen alle stukjes in elkaar. Dit sprookje van de misdaad verhaalt van de vakantiereis van Rex en Saskia. Saskia verdwijnt op raadselachtige manier. Jaren later ontdekt Rex hoe dat gebeurd is. Hij ondergaat hetzelfde lot. Dit boek is bij uitstek geschikt voor een zeer breed publiek. Iedereen zal het geboeid in één adem uitlezen. Verfilmd als "Spoorloos".
(Biblion recensie, G. van Munster.)
Afbeeldingen
Krabbé, Tim - Het  Gouden Ei
Ankerboek Uithuizermeeden

DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

Nieuwste boeken vanAnkerboek

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren