Titel

Afrikaanse letterkunde : tradities, genres, auteurs en ontwikkelingen in de literatuur van Afrika ten zuiden van de Sahara.

Schrijver
ISBN

9789026310249

Uitgever

2e herziene druk. Baarn : Ambo & Den Haag : Novib, 1990. Paperback. 279 pp. 24 cm. Conditie: goed

Prijs

12,50

Bijzonderheden

Conditie: goed.

Meer info
- Een herziene en uitgebreide versie van de gelijknamige Aula-pocket uit '83 (Het Spectrum). De tekst is geactualiseerd en er werden 2 paragrafen toegevoegd (over literatuur en censuur en over de ontwikkeling Afrikaanse literatuur steeds meer per land te behandelen). De literatuurlijst is aangevuld (o.a. met zo'n 80 nieuwe romantitels). Ondanks de indrukwekkende hoeveelheid aan titels mis ik enkele auteurs en werken (bv. Maru van B. Head). Ook wordt niet altijd de Nederlandse uitgave van een werk genoemd (bv. van Césaire). Schipper beperkt zich tot de literatuur beneden de Sahara waardoor het zo immense gebied enigszins behandelbaar is. Ze geeft ook een overzicht van de orale literatuur die nog steeds een belangrijke rol speelt in de Afrikaanse gemeenschap. De vele verwijzingen naar andere studies en de vele roman- en poëziefragmenten nodigen uit voor wie meer wil lezen.
Kloof Antiquariaat Amsterdam

ALLEEN VERZENDING MOGELIJK - Mailorder only.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Kloof Antiquariaat.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Kloof Antiquariaat
  • Na uw bestelling ontvangen u en Kloof Antiquariaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Kloof Antiquariaat vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Kloof Antiquariaat kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren