Titel

Het Korps de Baas ,De geschiedenis van het Rotterdamse politiekorps

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789492535054

Uitgever

De Oude Stad

Prijs

29,95(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2018,268pp ,1e druk, gebonden,veel foto's,Rotterdam ,politie,nieuw

Meer info
Vijf jaar geleden, in 2013, werd het politiekorps Rotterdam Rijnmond opgeheven. Alle lokale politiekorpsen in het land gingen op in de nieuw geformeerde landelijke politie. Daarmee ging een enorm stuk geschiedenis verloren, gevormd in bijna tweehonderd jaar Rotterdamse politie. Historicus/tekstschrijver Jan Jacob Mekes ging dat aan het hart en hij besloot de archieven in te duiken om een groot deel van die Rotterdamse politiegeschiedenis op te tekenen.
Auteur Jan Jacob Mekes koos voor een aparte aanpak. Als leidraad voor zijn boek nam hij de lieden die in al die jaren ooit als korpschef hadden gefungeerd. Elk van deze voormalige korpschefs, in chronologische volgorde door het boek verspreid, heeft een (kort) eigen hoofdstuk met een beschrijving van diens loopbaan en zijn verdiensten voor Rotterdam.
Rond deze cv'tjes vertelt de auteur over de geschiedenis en de ontwikkelingen van het korps. Die verhalen geven een prachtig beeld van het politiewerk in een grote stad als Rotterdam, waarin de commissarissen en dienders met een enorme variëteit aan onderwerpen te maken kregen. Van huisvestingsproblematiek die tot misdaad leidt, nieuwe opsporingsmethoden, prostitutie, alcoholisme, verkeersontwikkelingen en smokkelaars; er komt bijna geen einde aan.
Mooi in het boek is ook hoe de auteur aantoont dat de geschiedenis zich vaak herhaalt. Sommige items komen met enige regelmaat terug en vragen dan opnieuw aandacht.

Jan Jacob Mekes beschrijft het allemaal in een heerlijk vlotte stijl, waardoor de Rotterdamse politiegeschiedenis aangenaam en interessant leesvoer wordt. Voor de samenstelling van dit boek kon de auteur, die ook is verbonden aan het Politiemuseum (de Historische Collectie Politie Rotterdam Rijnmond) aan de Boezemsingel, vrijuit gebruik maken van de archieven, waaruit hij talloze wederwaardigheden opdiepte, almede het nodige fotomateriaal. Wie ook maar enigszins is geïnteresseerd in de Rotterdamse politiegeschiedenis mag dit boek zeker niet missen, maar ook voor mensen met belangstelling voor de geschiedenis van Rotterdam is het een zeer interessant boek.
Afbeeldingen
Jan Jacob Mekes - Het Korps de Baas ,De geschiedenis van het Rotterdamse politiekorps
Boekhandel Snoek Rotterdam

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Boekhandel Snoek.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Boekhandel Snoek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekhandel Snoek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekhandel Snoek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Boekhandel Snoek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren