Titel

Tin toeval in de onderwereld

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Wolters-Nordhoff

Prijs

1,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

In zeer goede staat

Meer info
In Amsterdam lopen overal jongens en meisjes rond met wagentjes. Daarin rammelen flessen Superkook: het nieuwste wondermiddel waardoor je vlugger ouder en groter wordt. Tins vriendje Job voelt er wel wat voor, hij wil dat spul wel eens proberen. Maar Tin, die weliswaar altijd voor een geintje te vinden is, is niet op haar achterhoofd gevallen. Ik ben precies oud genoeg, zegt ze. Job kijkt naar de Superkook. Tin ziet het en springt voor de wagen. O nee, roept ze. We drinken niks. Ik wil geen oud vrouwtje worden. Dat hoeft toch niet sukkel, snauwt Job. We stoppen gewoon als we twaalf zijn. Of zestien. Of twintig, of tachtig! schreeuwt Tin met een rood hoofd. Gebruik je verstand man! Tin en Job gaan op onderzoek in de onderwereld van Amsterdam, onder de stad. Ze verdwijnen spoorloos. Tins onvervangbare, stekeblinde, zelfgekozen oma Mathilde komt spoorslags uit Amer sfoort naar Amsterdam om haar verdwenen kleinkind uit de nesten te halen. Daar is ze namelijk een kei in.Over Tin Toeval schreef Guus Kuijer ook: Tin Toeval en de kunst van het verdwalen, Tin Toeval en het geheim van Tweebeens-eiland, beide met een Zilveren Griffel bekroond, en het apart uitgegeven verhaal Tin Toeval en de kunst van Madelief.

NBD|Biblion recensie
Wanneer Tin en haar vriendje Job spelen dat ze boeven ontdekken, wordt hun spel realiteit en belanden ze in de onderwereld (letterlijk onder de grond) van Amsterdam. Ze moeten Superkook gaan verkopen, een verslavend drankje waar kinderen snel ouder van worden. De slimme, onverzettelijke Tin weet zich echter goed te redden. Intussen zijn zowel hun vaders als speuroma Mathilde naar hen op zoek. Mathilde organiseert het verzet tegen een wat al te ijverige hoofdcommissaris. Humoristisch, enigszins absurd verhaal. Het uitstekende taalgebruik bevat veel dialoog. De wat karikaturale pentekeningen in zwart -wit passen goed bij het verhaal.
Vanaf ca. 8 jaar; voorlezen vanaf ca. 6 jaar.

Boek uit de serie Junior Lijsters

Illustraties Jan Jutte.

Verzending: 4 postzegels (binnen Nederland).

Ik verkoop nog meer kinderboeken o.a. Paul van Loon, Carry Slee, Jacques Vriens, Paul Biegel, Hanna Kraan, Thea Beckman, Lydia Rood, Annie M.G. Schmidt, Midas Dekkers en vele anderen, zie mijn andere advertenties

Bij meerdere aankopen wil ik graag verzendingen combineren om portokosten uit te sparen.

Afhalen in Zoetermeer of Spijkenisse is eventueel ook mogelijk.
Afbeeldingen
Kuijer, Guus - Tin toeval in de onderwereld
Tineke's boeken Spijkenisse

Bij meerdere aankopen wil ik graag verzendingen combineren om portokosten uit te sparen.

Afhalen in Zoetermeer of Spijkenisse is eventueel ook mogelijk.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Tineke's boeken.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Tineke's boeken
  • Na uw bestelling ontvangen u en Tineke's boeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Tineke's boeken vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Tineke's boeken kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren