Titel

Verborgen

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789460681455

Uitgever

Uitgeverij Marmer

Prijs

4,50

Bijzonderheden

2013, 1e druk, 253 pp paperback (zo goed als nieuw!) Staat van het boek: 9.0

Meer info
Adri van Beelen - Verborgen
(Uitgeverij Marmer)
ISBN 9789460681455
1e druk 2013
253 pp paperback
(zo goed als nieuw!)
Staat van het boek: 9.0

Kunsthistoricus Martijn Wessels heeft zijn vrouw Sophie al enkele maanden niet meer gezien. Sinds haar poging tot doodslag op Martijn verblijft ze in een gesloten inrichting.
Als Martijn voor een bezoek naar de kliniek gaat, heeft hij een gesprek met de behandelend arts van Sophie. Die wil achterhalen wat de oorzaak is van Sophies daad en welke gebeurtenissen haar vreemde gedrag van de laatste jaren verklaren. Martijn vertelt hem over de periode dat Sophie en hij in Portugal woonden, een periode waarin hij uitgebreid onderzoek heeft gedaan naar kunsthistorische schatten en speurde naar een verdwenen tableau getiteld A mãe amoroso. Hij vertelt de arts ook over de dood van hun pasgeboren dochter Eva, over de periode daarna en hun terugkeer naar Nederland.
Wanneer enkele weken later een onverwachte vondst Martijn doet beslissen terug te keren naar Portugal, wordt hij geconfronteerd met het verleden.
In deze psychologische roman vertelt Adri van Beelen het verhaal van een man en een vrouw die waren verbonden door liefde, maar die na de dood van hun pasgeboren baby steeds verder uit elkaar groeiden, tot het noodlot toesloeg. Op ingenieuze wijze ontvouwt zich de spannende geschiedenis rond het raadsel van Sophie, Martijn en Eva.
Adri van Beelen (journalist en schrijver) is geboren en getogen in Katwijk. Al meer dan twintig jaar schrijft hij verhalen. Hij publiceerde eerder in de Brakke Hond, won in 2007 de Piet Paaltjens-prijs en daarnaast diverse verhalenwedstrijden. Met zijn veelgeprezen debuut Celeste nam hij de stap naar literair proza. Verborgen is zijn tweede roman.

Recensie(s)De verteller in deze tweede roman van de Nederlandse journalist en schrijver (1959), na 'Celeste'*, is een kunsthistoricus en -docent. Hij trouwt een mooie vrouw die al spoedig haar kinderwens uit, waarvoor de ik terugdeinst. Tijdens een lang studieverblijf in Portugal wordt zij zwanger en brengt uiteindelijk een mogelijk gehandicapt kind ter wereld dat al snel overlijdt. Na terugkeer in Nederland richt de vrouw een kinderkamer in al naar gelang het dode kind ouder zou zijn geworden. Vier jaar na de dood van het kind slaat zij haar man met een honkbalknuppel bijna dood. Zij wordt in een psychiatrische inrichting opgenomen; de man herstelt en na een lang gesprek met haar psychiater gaat hij iets begrijpen van haar frustratie. Dan komt er een bericht uit Portugal: een lang verloren gewaand tegeltableau is teruggevonden. De verteller gaat naar Portugal; bij het zien van het tableau krijgt hij een idee. Hij reist naar Duitse vrienden met wie hij en zijn vrouw kennis hebben gemaakt tijdens hun verblijf in Portugal.Filmisch geschreven en goed geconstrueerde roman over dramatische verwikkelingen rond relaties en kinderwens. Normale druk.

Prijs €4,50
Afbeeldingen
Beelen, Adri van - Verborgen
Beelen, Adri van - Verborgen
Beelen, Adri van - Verborgen
Stanley&Livingstone Utrecht

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!

ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Stanley&Livingstone.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Stanley&Livingstone
  • Na uw bestelling ontvangen u en Stanley&Livingstone een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Stanley&Livingstone vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Stanley&Livingstone kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren